Formiranje vlasti

Čović: I dalje postoji stav SDA da se dogovaramo, ali da se ne dogovorimo

Naglasio je da potpisnici tog sporazuma imaju obavezu implementirati ga do 17. prosinca, kada je u pitanju Mostar i Gradsko vijeće
Vijesti / Politika | 16. 09. 2020. u 15:45 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH Dragan Čović kazao je u srijedu novinarima nakon sastanka sa predsjednikom Stranke demokratske akcije (SDA) Bakirom Izetbegovićem, da su njegova očekivanja ispunjena te da očekuje implementaciju sporazuma koji su potpisali u Mostaru.

Naglasio je da potpisnici tog sporazuma imaju obavezu implementirati ga do 17. prosinca, kada je u pitanju Mostar i Gradsko vijeće, a da iduće godine u Parlamentarnoj skupštini BiH budu izmjene Izborni zakon BiH.

''Izetbegović se zalaže za imenovanje novog saziva vlade FBiH. Čini mi se da i dalje postoji stav SDA da se dogovaramo, ali da se ne dogovorimo. Naš stav je da u tom vremenu to moramo uraditi inače sporazum ne važi'', istaknuo je Čović.

Govoreći o imenovanju rukovodstva Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA), Čović je rekao da ako se već predlaže rukovodstvo da se onda predlaže imenovanje tri rukovodeće pozicije u toj agenciji u paketu.

''Što se tiče imenovanja direktora OSA-e, ja sam za to da se imenuje po zakonskim standardima, a ne onako kako smo imenovali članove Središnjeg izbornog povjerenstva'', zaključio je Čović.

Kopirati
Drag cursor here to close