Obljetnica

Čović u Jajcu

''Stijeg hrvatskog naroda koji se danas vijori na ovoj tvrđavi, kao i naših junačkih postrojbi dovoljno govore o posebnosti ovog mjesta. ''
Vijesti / Flash | 13. 09. 2020. u 14:38 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Fena / Čović u Jajcu

U sklopu obilježavanja 25. obljetnice oslobođenja Jajca u nedjelju su položeni vijenci na središnjem spomen obilježju poginulim braniteljima, a nakon čega je služena misa u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije.

Obilježavanje se odvijalo pod pokroviteljstvom Hrvatskog narodnog sabora (HNS) BiH, a obilježavanju je nazočio predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a BiH Dragan Čović s izaslanstvom.

"Nalazimo se na jednom posebnom mjestu i obilježavanju 13. rujna kojim je ispisana naša velika povijest u ostvarenju naše slobode. Danas, s dubokim pijetetom trebamo se prije svega nakloniti i pomoliti i poslati poruku. Stijeg hrvatskog naroda koji se danas vijori na ovoj tvrđavi, kao i naših junačkih postrojbi dovoljno govore o posebnosti ovog mjesta. Čestitam našem narodu u ovom kraljevskom Jajcu, osobito obiteljima poginulih branitelja i žrtve koju su podnijeli da bi mi s ponosom danas ovdje stajali", istaknuo je Čović u izjavi za medije, priopćeno je iz HDZ-a BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close