Kandija

Čavara na sportskim igrama HVO-a: Moramo znati kako osigurati i zaštititi sebe i svoj narod

Predsjednik Federacije BiH je Istaknuo kako je zajedništvo i dalje potrebno jer ova vremena nisu drastično različita od onih.
Vijesti / Politika | 27. 08. 2022. u 18:38 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara otvorio je u subotu XVII. Sportske igre Zajednice udruga HVO-a HB ŽSB u naselju Kandija u Bugojnu.

Tamo se okupilo mnoštvo pripadnika braniteljskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata s područja središnje Bosne.

Čavara je zahvalio na mogućnosti da kao pokrovitelj manifestacije sudjeluje u još jednom zajedništvu svih onih koji su prepoznali devedesetih godina što se događa na prostorima Bosne i Hercegovine.

Istaknuo je kako je zajedništvo i dalje potrebno jer ova vremena nisu drastično različita od onih.

"I u ovim vremenima moramo biti svjesni i znati što nam je činiti, kako osigurati i zaštititi sebe i svoj narod, izgrađivati društvo u kojem svi trebamo normalno živjeti i kako osigurati da oni koji nasilno žele promijeniti i realizirati neke islamske deklaracije, ratne ciljeve kojima smo prepreka mi i naše zajedništvo. Prepreka smo mi koji želimo izgrađivati pravnu državu u kojoj će konstitutivni narodi biti jednakopravni, ali i da svaki građanin ima svoja prava", istaknuo je Čavara.

Dodao je kako je HVO obranio BiH i hrvatski narod te kazao da su branitelji pokazali hrabrost kada je trebalo podmećući svoja leđa i živote za svoju Domovinu u kojoj živimo i koju želimo izgraditi na najbolji mogući način.

Predsjednik Zajednice udruga HVO-a HB-a ŽSB-a Drago Smoljo zahvalio je svima na dolasku i sudjelovanju u sportskim igrama i Predsjedniku Federacije BiH na pokroviteljstvu.

U sklopu svečanog dijela programa, uručene su zahvalnice predsjedniku Federacije BiH Marinku Čavari, generalu Iliji Nakiću, načelniku općine Vitez Borisu Marjanoviću, izaslaniku u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH Draženu Matišiću, predsjedatelju Općinskog vijeća Bugojno Igoru Vrljiću, predsjedniku UDVDR HVO HB Nikici Tomiću, HKD "Kandija" i mnogim drugima koji su dali potporu u organizaciji ove manifestacije.

Svečanom otvorenju Sportskih igara prethodilo je polaganje vijenaca i paljenje svijeća na spomen obilježju braniteljima HVO-a u Kandiji, priopćeno je iz Ureda predsjednika Federacije BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close