"Da sam htio blokirati, mogao sam"

Čavara objavio imena sudaca pa komentirao "hajku"

Imenovani suci Ustavnog suda FBiH su Ajša Softić, iz reda bošnjačkog naroda, Mirko Miličević, iz reda hrvatskog naroda, Bradimir Orašanin, iz reda srpskog naroda te Dubravko Čampara, iz reda ostalih.
Vijesti / Politika | 24. 08. 2022. u 13:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Marinko Čavara održao je konferenciju za medije na kojoj je objavio imena sudaca Ustavnog suda FBiH.

Kako je Čavara naveo, imenovani suci Ustavnog suda FBiH su Ajša Softić, iz reda bošnjačkog naroda, Mirko Miličević, iz reda hrvatskog naroda, Bradimir Orašanin, iz reda srpskog naroda te Dubravko Čampara, iz reda ostalih.

Procedura imenovanja bit će završena nakon što je potvrde dopredsjednici FBiH i Dom naroda Parlamenta FBiH, prenosi "Avaz". 

Čavara je tijekom obraćanja novinarima rekao kako su nedopustivi napadi na institucije Predsjednika Federacije Bosne i Hercegovine.

"Žalosti me da je nakon poziva u moj ured nastala hajka koju ne mogu da razumijem. Dopredsjednici su naveli da je to neustavno ne navodeći koji dio. Nedopustivo je i neprihvatljivo napadati instituciju Predsjednika FBiH i rušiti institucije ove države. Presretan sam da sam upoznao 19 osoba s kojima sam direktno razgovarao. Volio bih da ih mogu sve imenovati jer su to divne osobe", izjavio je Čavara.

On se dotaknuo optužbi kako blokira imenovanje sudaca, ali i druge procese, navodeći kako to nije točno.

"Ja da sam htio blokirati, iskoristio bih ustavnu obvezu da raspustim Parlament FBiH u siječnju, nisam to uradio jer nisam htio zaustaviti procese u FBiH", poručio je Čavara.

Kopirati
Drag cursor here to close