Škoda Octavia

Uručeni ključevi 60 automobila ratnim vojnim invalidima

Uručenje automobila je samo nastavak aktivnosti resornog ministarstva u osiguranju i podjeli automobila najugroženijim kategorijama RVI.
Vijesti / Politika | 24. 09. 2019. u 13:38 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalni ministar za pitanje brantelja i invalida obrambeno-osloboditeljskog rata Salko Bukvarević danas je uručio ključeve 60 automobila "škoda octavia“ koji su ortopedska pomagala za 100 postotne ratne vojne invalide prve kategorije.

Ministar je kazao da je riječ o realizaciji prethodno potpisanog Sporazuma za što je u proračunu FBiH za ovu godinu osigurano 1.500.000 KM bez PDV-a.

''Ovi ljudi su najteži ratni vojni invalidi i imaju potrebu da svakoga dana posjećuju liječnike. Za to im je potreban auto. To je najmanje što mi možemo učiniti za naše branitelje koji su dali sve u obrani BiH i kako bi im makar malo olakšali život'', istaknuo je Bukvarević.

Uručenje automobila je samo nastavak aktivnosti resornog ministarstva u osiguranju i podjeli automobila najugroženijim kategorijama RVI.

Vlada FBiH, naglašava Bukvarević, za pet godina podijelila je 360 automobila za 100 postotne ratne vojne invalide prve kategorije, a kojih ima 500. Izrazio je očekivanje da će tijekom sljedeće dvije godine dodijeliti još 140 automobila za tu kategoriju RVI.

Prvoj grupi 100 postotnih RVI, automobil puno znači jer su, kako je kazao predsjednik Saveza RVI paraplegičara FBiH Mujo Aganović, u iznimnoj potrebi i u teškom zdravstvenom stanju.

''Ovo vozilo nije nikakav luksuz već je preka potreba. Iz svojih primanja ne bismo mogli uštedjeti novac za kupovinu auta. Jer svaki od ovih invalida da bi egzistirao svakodnevno, uz sebe veže višečlanu obitelj'',  rekao je Aganović.

Izrazio je zahvalnost državi, Vladi FBiH, resornom ministarstvu, ali i barniteljima koji su za obranu BiH dali ne samo dijelove svoga tijela, nego su dali i obitelj.

Puno pređenih sretnih kilometara u novom automobilu, braniteljima su poželjeli i predsjednik Saveza RVI FBiH Esad Delić, predstavnik kompanije Porsche BiH Senad Olovčić, koja je putem tendera uspješno završila projekt nabavke automobila.

Kopirati
Drag cursor here to close