Sastanak u Sarajevu

Bukvarević i predstavnici boračkih udruženja za hitno usvajanje Proračuna

Borci kažu da će, ukoliko se Proračun ne usvoji, preuzeti sve zakonom predviđene mjere, kako bi izborili stečena prava za kategorije koje predstavljaju.
Vijesti / Politika | 03. 01. 2018. u 16:24 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predstavnici Koordinacije boračkih udruženja koja njeguju tradicije Armije RBiH, posjetili su federalnog ministra za pitanja boraca i invalida obrambeno – oslobodilačkoga rata Salku Bukvarevića i uputili zahtjev za hitno usvajanje Proračuna za 2018.godinu i poštivanje sporazuma između Vlade Federacije BiH i predstavnika boračkih saveza i udruženja o dostignutoj razini sredstava u ProračunuFBiH na poziciji ovog ministarstva.

Koordinacija traži od svih izabranih dužnosnika, a posebno članova Parlamenta Federacije BiH, odgovornost naspram preuzetih obaveza prema građanima, sa posebnim naglaskom na boračke kategorije i članove njihovih obitelji.

Predstavnici Koordinacije, zbog kategorija koje predstavljaju, a koje izravno ovise o Proračunu Federacije BiH, inzistiraju da se isti usvoji ili će u protivnom sve izabrane smatrati odgovornim i preuzeti sve zakonom predviđene mjere, kako bi izborili stečena prava za kategorije koje predstavljaju.

Ministar Bukvarević, iskazao je podršku zahtjevima Koordinacije i izrazio nadu da će parlamentarci u što kraćem roku ispuniti svoje obaveze. Istaknuo je još jednom da je Proračun za 2018.godinu, na poziciji Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida obrambeno – oslobodilačkoga rata, a za boračko – invalidsku zaštitu predviđeno 315,5 milijuna KM, čime se u potpunosti od strane Vlade Federacije BiH, poštuje potpisani Sporazum sa predstavnicima boračkih saveza i udruženja.

Kopirati
Drag cursor here to close