Federacija

Broćeta: U sjeni pandemije, cilj da Srba nema

Broćeta tvrdi da izgradnja migrantskog centra u srpskom selu Lipa govori koliko se poštuje Ustav i konstitutivnost naroda u FBiH.
Vijesti / Politika | 16. 04. 2020. u 10:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izaslanik iz reda srpskog naroda u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH Goran Broćeta ocijenio je kako je izgradnja migrantskog centra u srpskom selu Lipa između Bosanskog Petrovca i Bihaća jasno govori da je cilj federalnih vlasti da od Srba očiste FBiH.

"U ovom trenutku kada se cijelo čovječanstvo bori s virusom korona, vlasti u Federaciji su izgradile migrantski centar u srpskom selu Lipa. Ovo jasno govori da im je cilj da od Srba očiste FBiH", rekao je Broćeta Srni.

Prema njegovim riječima, izgradnja migrantskog centra u srpskom selu Lipa govori koliko se poštuje Ustav i konstitutivnost naroda u FBiH.

"Sve ovo je još jedna u nizu licemjernih odluka vlasti u Federaciji kada je u pitanju srpski narod, pravo na srpski jezik i ćirilično pismo i sve ono što je srpskom narodu dozvoljeno pravom Ustava i konstitutivnosti", rekao je Broćeta.

Istaknuo je kako će biti sve više ovakvih kršenja konstitutivnosti i prava Srba.

"Sve dok u institucije FBiH ne sjednu Srbi ovakve stvari će se dešavati. Srbi su izbjegli i vratili se na svoja vjekovna ognjišta i sada neko sebi daje za pravo da im kao prvi susjedi dovede sumnjive osobe iz euroazijskih zemalja", naglasio je Broćeta.

 

Kopirati
Drag cursor here to close