Jedinstven stav

Bradara: Zakon o izbornim jedinicama neće stupiti na snagu

Bradara tvrdi kako će se zakonska procedura poštivati, no uvjerena je kako zakon neće stupiti na snagu.
Vijesti / Politika | 27. 06. 2018. u 10:46 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: CIN / Lidija Bradara

Predsjedateljica Doma naroda Parlamenta Federacije BiH Lidija Bradara izjavila je za današnje bh. izdanje Večernjeg lista kako Zakon o izbornim jedinicama neće stupiti na snagu.

Nakon što je prošloga tjedna Zastupnički dom Parlamenta FBiH bez hrvatskih zastupnika usvojio Zakon o izbornim jedinicama, očekuje se da se taj zakon nađe pred zastupnicima u Domu naroda.

Bradara tvrdi kako će se zakonska procedura poštivati, no uvjerena je kako zakon neće stupiti na snagu.

''Zakazivanje sjednice nikada nije bilo sporno, pa neće ni sada. To je prije svega moja dužnost i čim se uvjeti steknu, sjednicu ću zakazati. Međutim, iako je Zastupnički dom usvojio zakon još prije tjedan dana, pisana obavijest Domu naroda još nije poslana'', kazala je Večernjaku Bradara.

Upitana kako će glasovati Klub delegata hrvatskog naroda u Domu naroda, ako i kada taj zakon dođe na dnevni red sjednice, Bradara je odgovorila kako hrvatski klub još uvijek nije zasjedao, ali kako očekuje jedinstven stav "koji će biti u skladu s interesima hrvatskog naroda".

Usvajanje spomenutog zakona bez Hrvata Bradara je ocijenila kao pokušaj pokazivanja snage i dokazivanja kako su Bošnjaci dominanti i najmnogobrojniji te da "ako se drugim konstitutivnim narodima njihovo mišljenje ne sviđa, oni jednostavno mogu sami".

’’Ne shvaćaju, međutim, da je najveća odgovornost onih koji su najbrojniji te da upravo oni moraju svojim ponašanjem održavati duh BiH koja je multinacionalna zemlja i ponašati se u skladu s time. Drugog načina nema i ovo je na izvjestan način pokušaj zastrašivanja hrvatskog naroda te poruka kakvom oni ovu zemlju vide u budućnosti’’ ustvrdila je Bradara.

Kopirati
Drag cursor here to close