Doznajemo

Bradara poslala Vladu Zastupničkom domu

Bradara je obavijestila Marinković Lepić kako Lendo ''ne namjerava ispoštovali rok za imenovanje Vlade Federacije BiH'', koji ističe 6. travnja.
Vijesti / Politika | 05. 04. 2023. u 13:02 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Odluka o imenovanju premijera Vlade Federacije, njegova zamjenika i ministara u Vladi Federacije BiH dostavljena je Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH, doznaje portal Bljesak.info.

Naime, predsjednica Federacije BiH, Lidija Bradara, obavijestila je predsjedateljicu Doma, Mirjanu Marinković Lepić, o tome kako je zatražila suglasnost Igora Stojanovića i Refika Lende, dopredsjednika Federacije BiH.

Bradara je obavijestila Marinković Lepić kako Lendo ''ne namjerava ispoštovali rok za imenovanje Vlade Federacije BiH'', koji ističe 6. travnja.

Lendo je, doznajemo, Bradari odgovorio kako je ona uzurpirala proceduru imenovanje te da nije smatrala za potrebnim da održi ''bilo kakav sastanak koji bi bio u funkciji, Ustavom predviđenih neophodnih konsultacija'' te da se radio ne pristojnosti i da on neće podržati imenovanje Vlade.

Podsjećamo, SDA je najavila da će protiv Bradare, ako uputi akt o imenovanju Vlade Zastupničkom domu, podnijeti prijavu tužiteljstvu.

U prijedlogu za imenovanje nove federalne vlade navodi se kako se za premijera vlade imenuje se Nermin Nikšić, za zamjenika premijera Vlade i ministra financija imenuje Toni Kraljević,  za zamjenika premijera vlade i ministra razvoja, poduzetnistva i obrta imenuje Vojin Mijatović, za ministra unutarnjih poslova imenuje Almin Hopovac, za ministra pravde imenuje se Vedran Škobić, za ministra energije, rudarstva i industrije Adis Bubalo, za ministricu kulture i sporta Sanja Vlaisavljević, za ministricu prometa i komunikacija Andrijana Katić, za ministra raseljenih osoba i izbjeglica Nerin Dizdar, za ministra za pitanja branitelja i invalida Hasan Handžić, za ministra zdravstva Milenko Bevanda, za ministra obrazovanja i znanosti Vedran Lakić, za ministra trgovine Anel Kljako, za ministra rada i socijalne politike Adnan Delić, za ministricu okoliša i turizma imenuje se Nasiha Pozder, za ministra prostornog uređenja Željko Nedić te za ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Zuhad Porčić.

Kopirati
Drag cursor here to close