#Mostar

VIDEO | Božićni prijem u Gradskoj vijećnici: Vidimo sretna lica...

Tim se povodom gradonačelnik osvrnuo se na 2023. godinu koju je obilježilo, kako je rekao, puno projekata, rada, znoja i truda.
Vijesti / Politika | 14. 12. 2023. u 12:07 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić i predsjednik Kluba vijećnika Hrvata Vlatko Marinović organizirali su u srijedu navečer u Gradskoj vijećnici svečani božićni prijem. Tim se povodom gradonačelnik osvrnuo se na 2023. godinu koju je obilježilo, kako je rekao, puno projekata, rada, znoja i truda.

Zahvalio je svim djelatnicima Gradske uprave i svim ljudima koji su doprinijeli da se situacija u Mostaru normalizira i poboljša.

Vidimo sretna lica...

- Jako puno ljudi večeras je došlo, različitih vjera i nacija, i daje mi za pravo vjerovati da smo uspjeli. Vidimo sretna lica koja dolaze ovdje na božićni prijem, svi su dobro raspoloženi i to je najveća veličina i doprinos našem mandatu. Bez obzira na to što imamo drugačije priče na dnevnoj bazi, mislim da smo našli put kako zajedno u ovom gradu osmišljati bolju budućnost za nas i naše potomstvo – rekao je Kordić.

Foto: Fena / Božićni prijem u Gradskoj vijećnici

Bez obzira na razne projekte koji su od velike važnosti, gradonačelnik smatra da je suživot najveći uspjeh, kao i put na kojemu 30 godina nakon rata krećemo u svjetliju budućnost. Poželio je građanima Mostara puno sreće, zdravlja i veselja u idućoj godini.

- Sve drugo doći će samo od sebe, a ono što ne dođe, mi ćemo se kao Gradska uprava potruditi da to osiguramo – rekao je on.

Predsjednik Kluba vijećnika Hrvata Vlatko Marinović rekao je da su se večeras okupili da bi u ovo adventsko vrijeme, vrijeme došašća, još jednom naglasili posebno zajedništvo, međusobno zajedništvo i ljubav koju Božić donosi po kršćanskoj tradiciji, za sve ljude koji su pripadnici Katoličke crkve, ali i svih ostalih vjeroispovijesti.

Mir i kompromis

- Šaljemo poruku pravednoga mira i razumnoga kompromisa na kojemu Grad Mostar počiva. To je ono što baštinimo ovdje i godina iza nas pokazala je koliko su univerzalne svjetske vrijednosti jako ugrožene i koliko je vremena potrebno uložiti da bi se one stvarno očuvale. To je ono što u Gradu Mostaru živimo svaki dan – dodao je Marinović.

Prisjetivši se vremena kada Mostar nije imao Gradsko vijeće, kazao je da su građani konačno dobili priliku da kroz rad Gradskog vijeća artikuliraju svoje zahtjeve, ideje, projekte i sve ono što je važno u svakoj normalnoj sredini u BiH, odnosno sve ono što svaka lokalna samouprava mora imati.

Foto: Fena / Božićni prijem u Gradskoj vijećnici

Govoreći o investicijama, naglasio je da su se gradonačelnik i Gradsko vijeće fokusirali da naprave pogodan ambijent, ne samo za investitora, nego i za građanina koji bi u tome vidio perspektivu.

- Nije moguće u zemlji, u kojoj su politička nestabilnost i pravna nesigurnost prilično često dominantne, očekivati od lokalne samouprave da napravi savršen ambijent za investitore. Ali Grad Mostar, u odnosu na neke druge sredine, posljednjih se godina pokazao kao sredina koja je napravila poseban iskorak – zaključio je Marinović.

Kopirati
Drag cursor here to close