Krišto

Bošnjaci čine sve da BiH bude građanska država jednog naroda

''Ne vodi se polemika o tome šta bi trebalo uraditi, nego 'ovaj ne valja, ovo nije dobro'. Samo neke negativne stvari dominiraju, nema pozitivnog ambijenta i žao mi je što netko misli da na taj način može privući pozornost'', rekla je Krišto.
Vijesti / Politika | 16. 11. 2017. u 09:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Mogu vrlo jasno kazati da se Bošnjaci, odnosno bošnjačke političke stranke teško odriču prilike da hrvatskom narodu biraju političke predstavnike. Sve što čine je samo da se deklarativno kaže da BiH jeste država i da narodi trebaju biti jednakopravni, a to je na razini nekakve političke fraze. Međutim, kada govorimo o rješenjima, čine na svaki način da se BiH predstavi kao građanska država, a znamo u suštini kojeg naroda i što je pozadina svega toga'', rekla je u intervjuu za Nezavisne novine Borjana Krišto, predsjedavajuća Zastupničkog doma BiH.

Kaže kako je sporan ambijent u kojem radi državni parlament.

''Ponekad se možda s razlogom možemo pitati kako je bolje, kad radi ili ne? Mislim da je puno negativne energije i nepovjerenja koje se izlije pred ovim domom. Mnogo je neodgovornih izjava, populizma i neke demagogije koja zapravo šteti svima. Trebalo bi da radimo ono što je od interesa za sve, a to su reforme. Neka ostane na odgovornost svim zastupnicima, svim pojedincima, strankama kako će se ponašati i kako će se nositi s odgovornošću prema narodima i građanima koji su nas birali'', rekla je Krišto.

Navela je kako se blokiraju stvari i ''ništa se ne radi''.

''Gleda se kako se predstaviti jer izborna kampanja je već počela. Iako, s aspekta HDZ-a, to ne mogu kazati jer to nije naš način. Mi ne vodimo tu kampanju, imamo svoj izborni program. Držimo se isključivo toga i nastojimo kroz izgradnju odnosa stvoriti bolje uvjete i vidjeti što smo uradili. Vidite da se na političkoj sceni između pojedinih stranaka stalno vode ratovi. Ne vodi se polemika o tome šta bi trebalo uraditi, nego 'ovaj ne valja, ovo nije dobro'. Samo neke negativne stvari dominiraju, nema pozitivnog ambijenta i žao mi je što netko misli da na taj način može privući pozornost i dobiti, da kažem, na neki način povjerenje glasača'', rekla je dužnosnica HDZ-a BiH.

 


Između ostalog, navela je kako dugo čekamo da na dnevni red dođe Izborni zakon.

''Željeli smo otvoriti raspravu, biti konstruktivni, razgovarati, pronalaziti rješenja, pa da čujemo i druge stavove kroz redovnu proceduru, makar kroz popravke, jer je to nešto što je najnužnije svima nama. To je iskorak u smislu kako bismo funkcionirali i ušli spremni i demokratični u izbore i kako bismo implementirali odluku Ustavnog suda BiH koja se odnosi na izbor izaslanika za Dom naroda, na principu konstitutivnosti i legitimnog predstavljanja'', rekla je Nezavisnim novinama Krišto.

Kopirati
Drag cursor here to close