Formiranje vlasti

Bošković: Kako stvari stoje, Vlada HNŽ bez SDA

"Svima smo dali šansu i iscrpno razgovarali".
Vijesti / Politika | 09. 06. 2023. u 21:30 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Kako za sada stvari stoje, sve je izvjesnije da će ovi iz DF-a podržati Vladu sa SDP-om i da ćemo u tom pravcu ići", kazao je Stjepan Bošković čelnik županijskog ogranka HDZ-a BiH u Hercegovačko-neretvanskoj županiji gostujući na RTV HB.

Istaknuo je kako je "u ovom trenutku presjek stanja takav da mi s naše strane imamo 14 zastupnika u skupštini koji će podržati Vladu HNŽ-a. Na ovom lijevom spektru je bilo 6 zastupnika i to je većina koja može formirati Vlast i to je bilo izvjesno do prije dva dana. Paralelno smo razgovarali sa SDA. SDA ima 7 zastupnika koji bi trebali njihovu vladu podržati".

"Postavili smo iste uvjete za sve. Ne iz razloga da tu sjedi 7 ministara HDZ-a ili koalicija već da nikad ne dođe do blokade izvršne vlasti u HNŽ-u i to pokušavamo iskomunicirati na način da uvijek postoji nešto zajedničko, a da se ne postavljaju stvari u nacionalnom smislu tko će biti izdajnik ako pristane na HDZ-ove uvjete", ističe Bošković.

"Hoće li ovi iz DF-a podržati vladu sa SDP-om vidjet ćemo u ponedjeljak, ali kako sada stvari stoje, sve je izvjesnije da ćemo u tom pravcu ići. Svima smo dali šansu i iscrpno razgovarali i da želimo nove ljude i novu energiju iz razloga što su mnoge stvari postavljene sa strane SDA uvijek poprimale nacionalno pitanje i to je ona blokada koja je opterećivala rad vlade'', kazao je, te dodao kako ''onaj tko ima većinu, imenovat će novu Vladu".

Dotaknuo se i odustajanja Hrvatske republikanske stranke od Vlade HNŽ-a.

"Razgovarali smo u tri navrata sa HRS-om i nisu ti razgovori završili bez dogovora nego je njihov politički stav da nisu spremni biti dio Vlade i na nekakav način poslana je politička poruka 'nećemo mi spašavati SDA', ali isto tako, možemo opet otvoriti pregovarački postupak", dodao je Bošković.

Dodajmo i to kako je s Boškovićem u emisiji gostovao i Danijel Vidović koji je, govoreći o imenima u budućoj Vladi kazao kako je izvjesno kako buduću premijerku dobro poznaje.

"Išla je sa mnom u razred i sigurno je dobar izbor, ali ne bih otkrivao više", kazao je Vidović.

Kopirati
Drag cursor here to close