Ovo nije put u EU

Bošković: Ide se u stvaranje jednonacionalne FBiH

"Ovo što je jučer urađeno nema veze s temeljima BiH i BiH koja može ići u Europsku uniju. Ovo ide praktično u stvaranje jednonacionalne Federacije BiH. To sigurno ne može biti put BiH u EU, a ni u NATO", zaključio je.
Vijesti / Politika | 28. 11. 2018. u 15:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novoizabrani zastupnik HDZ-a u Parlamentu FBiH Mladen Bošković kazao je u povodu događanja na jučerašnjoj sjednici federalnog organa zakonodavne vlasti kako se u FBiH praktično ide u stvaranje jednonacionalnog entiteta.

Bošković je rekao da proceduru prilikom izbora predsjedavajućeg Zastupničkog doma Parlamenta FBiH treba poštovati i da on dijeli mišljenje s federalnim parlamentarcima koji smatraju kako je jučerašnji izbor Elvira Karajbića za predsjedavajućeg izvršen suprotno odredbama Poslovnika o radu.

"Važnije pitanje je da li se na ovaj način šalje poruka o izbacivanju iz vlasti predstavnika jednog naroda. Političkih predstavnika, koji su dobili 98 posto glasova Hrvata, nema među tim ljudima koji su birali predsjedavajućeg", kazao je Bošković za Klix.ba.

Poručio je kako u ovom trenutku ne želi nikoga okrivljavati, jer je riječ o samim počecima koji ne moraju ništa značiti.

"Međutim, ružna poruka se šalje time što političkih predstavnika koji predstavljaju Hrvate nema među ljudima koji su izabrali predsjedavajućeg. To je ružna poruka za Hrvate u BiH, a posebno ako se dičimo i zaklinjemo u ZAVNOBiH", rekao je Bošković.

On je rekao da je baš na ZAVNOBIH-u rečeno kako BiH nije ni srpska, ni hrvatska, ni muslimanska, nego i srpska i muslimanska i hrvatska.

"Odnosno u ovo vrijeme, BiH je i hrvatska i srpska i bošnjačka zemlja. Ovo što je jučer urađeno nema veze s temeljima BiH i BiH koja može ići u Europsku uniju. Ovo ide praktično u stvaranje jednonacionalne Federacije BiH. To sigurno ne može biti put BiH u EU, a ni u NATO", zaključio je.

Kopirati
Drag cursor here to close