Potvrđena nova koalicija

Nova većina bez HDZ i SDA: Karabajić predsjedavajući Parlamenta FBiH

Izbor Karajbića potvrdio je da u Parlamentu FBiH postoji nova većina koja ne uključuje SDA i HDZ.
Vijesti / Politika | 27. 11. 2018. u 17:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sa 52 glasa Elvir Karajbić iz SDP-a izabran je za novog predsjedavajućeg Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH. Nije bilo suzdržanih, niti glasova protiv.

Sjednicu napustili ranije SDA i HDZ BiH.

Izbor Karajbića potvrdio je da u Parlamentu FBiH postoji nova većina koja ne uključuje SDA i HDZ.

Elvir Karajbić prekinuo je sjednicu jer se nisu stekli uvjeti za izbor dva potpredsjedavajuća jer nije bilo prijedloga.

Novi saziv Zastupničkog doma Parlamenta FBiH konstituira se nakon provedenih općih izbora u Bosni i Hercegovini, na kojima je, za ovu parlamentarnu razinu, najviše  zastupničkih mjesta, 27, osvojila Stranka demokratske akcije, dok Socijaldemokratska partija BiH ima 16 mandata, koliko i koalicija predvođena Hrvatskom demokratskom zajednicom BiH.

Ostale stranke osvojile su manje mandata od njih.

Tko je Elvir Karajbić

Karajbić je dugogodišnji parlamentarac, a na proteklim općim izborima, bio je kandidat SDP-a za Zastupnički dom Federalnog parlamenta, a osvojio je 4.785 glasova.

Rođen je 1. veljače 1976. godine u Zavidovićima. Diplomirao je, a potom i magistrirao na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Sarajevu. U njegovoj biografiji dostupnoj na stranici Parlamenta FBiH, piše da je od 1998. do 2006. godine radio kao Federalni inspektor u Financijskoj policiji Federacije BiH.

Od 2006. do 2010. godine bio je inspektor za reviziju i kontrolu u Upravi za neizravno oporezivanje BiH, a od 2010. godine je zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close