Zagrijavanje

Bosanski blok: Tko će s kim u Mostaru?

Stvaranje bosanskog bloka za Mostar, po uzoru na blok u Srebrenici, predložio je lider SBB Fahrudin Radončić. No, SDA tvrdi da je ona to predložila još u veljači.
Vijesti / Politika | 08. 06. 2020. u 08:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Ključno je da dvije najjače probosanske stranke iz Mostara SDA i SBB, postignu zajednički dogovor'', rekao je za Kanal O Aziz Šendro, predsjednik Gradskog odbora SBB-a Mostar.

Stvaranje bosanskog bloka za Mostar, po uzoru na blok u Srebrenici, predložio je lider SBB Fahrudin Radončić.

Ovu inicijativu podržavaju i iz Gradskog odbora SDA te preuzimaju zasluge navodeći kako su još zu veljači oni predložili stvaranje bloka.

''Predsjednik GO SDA Mostar, gospodin Salem Marić, još u veljači je pozvao sve probosanske stranke da idu zajedno na izbore u Mostaru, što opravdavamo time da je specifičnost grada iznad svega'', rekao je potpredsjednik mostarske SDA Emir Tipura.

Iz DF-a Mostar također su za stvaranje bloka.

Video: Izbori u Mostaru: Da li će probosanske stranke zajedno nastupiti?

''Mi smo u svakom slučaju otvoreni za sve opcije. Bitno je samo da su te stranke s kojima budemo razgovarali stava da imamo jedan zajednički i multietnički Mostar, nepodijeljen Mostar'', kaže predsjednik GO DF-a Mostar Mahmut Trčalo.

Iz SDP-a odbijaju mogućnost koaliranja sa vladajućim strankama, koje, kako tvrde, u tajnim pregovorima trguju Mostarom.

''U takvom bloku ne vidimo dvije vladajuće stranke u Mostaru, a to su HDZ i SDA, iz razloga što su oni od rata do danas vladali gradom Mostarom i doveli ga u stanje u kojem se danas nalazi. Te stranke su više puta u tajnim pregovorima trgovale'', rekao je predsjednik GO SDP-a Arman Zalihić.

Tvrdi kako su spremni ući u pregovore sa svima koji nisu sudjelovali u vlasti posljednjih 20 godina.

''Sa svim nevladinim organizacijama, pojedincima i strankama koje su za promjene u Mostaru i koje nisu ni u kom slučaju sudjelovale u vlasti u posljednjih 20 godina i dovele Mostar u stanje u kakvo su ga doveli SDA i HDZ, mi smo spremni na razgovor'', dodao je Zalihić.

 
Kopirati
Drag cursor here to close