Pisma

Borenović tužakao Dodika Tusku

U pismu, koji je u posjedu Srne, Borenović je naveo da Dodik, kako kaže, nastavlja da potcjenjuje EU i europske vrijednosti.
Vijesti / Politika | 07. 05. 2020. u 13:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović uputio je pismo predsjedniku Europske narodne stranke Donaldu Tusku u kojem se žali na, kako je naveo, antieuropsko djelovanje člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednika SNSD-a Milorada Dodika.

U pismu, koji je u posjedu Srne, Borenović je naveo da Dodik, kako kaže, nastavlja da potcjenjuje EU i europske vrijednosti.

Borenović je naveo da su "sve proeuropske snage u Republici Srpskoj i BiH toliko zabrinute da će se dogoditi geopolitički preokret ovog područja, što bi nanijelo štetu europskim ambicijama u vezi sa regijom kao i samim geopolitičkim i sigurnosnim interesima same EU".

"U svjetlu gore navedenog, zamolio bih vas da jasno i konkretno zauzmete stav koji se tiče gospodina Dodika. Također, želim da naglasim da određeni predstavnici Europske delegacije u BiH su popustljivi i da podržavaju gospodina Dodika kao i njegovo antieuropsko djelovanje", požalio se Borenović predsjedniku Europske narodne stranke Donaldu Tusku.

Kopirati
Drag cursor here to close