Izbori

Borenović: BiH je srpska koliko hrvatska i bošnjačka

Na 9. saboru stranke usvojena je i programska deklaracija za sljedećih 20 godina, za koju je rekao da je odmjerena i šalje jasne poruke.
Vijesti / Politika | 28. 09. 2019. u 18:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Fena / Branislav Borenović

''Hoćemo da se Republika Srpska pita u Bosni i Hercegovini te bude lider svih procesa u BiH, jer je ona i srpska, koliko je i bošnjačka i hrvatska i ostalih naroda'', rekao je Branislav Borenović, koji je u subotu reizabran na funkciju predsjednika Partije demokratskog progresa, na Saboru stranke održanom u Banja Luci.

''Hoćemo da izađemo iz neizvjenosti, izolacije, nesigurnosti i nestabilnosti te da stvorimo ambijent u kojem ćemo biti stabilni, a građani da dobro žive'', rekao je Borenović.

Na 9. saboru stranke usvojena je i programska deklaracija za sljedećih 20 godina, za koju je rekao da je odmjerena i šalje jasne poruke.

Borenović je kazao da će nastaviti jedan suvremen proces izgradnje političke stranke na principima odgovornosti, transparentnosti i otvaranja prema novim idejama i novim ljudima.

On je istaknuo da će PDP u sljedeće četiri godine učiniti apsolutno sve što je objektivno moguće kako bi postao pokretač političkih, ekonomskih i, uopće, vrijednosnih promjena.

Borenović se posebno osvrnuo na poziciju RS unutar BiH.

''Mi ćemo insitirati na dejtonski uređenoj, visoko decentralizovanoj i sekularnoj Bosni i Hercegovini u kojoj Republika Srpska točno zna što hoće i u kojoj imamo konačno jednu proaktivnu ulogu. Dakle, Republika Srpska pod vodstvom PDP-a treba biti civilizacijski, politički i ekonomski vođa cijele Bosne i Hercegovine'', rekao je on.

Najavio je da će će zadaci PDP-a biti da što prije i što snažnije insistira i radi na modernizaciji Republike Srpske, te da se na svakom mjestu i u svakoj prilici ukazuje na sve poteze izvršnih vlasti na svim razinama koji ometaju ili sprečavaju ovaj proces.

''Hoćemo europske plaće, mirovine, kvalitetu života, hoćemo institucije oslobođene političko-tajkunskih stega, hoćemo narodne institucije koje rade po zakonima i ljudskim standardima u kojima se zna tko što radi... Promijenimo svakodnevnu nesigurnost, nestabilnost, ugroženost, strepnju, strahove, apatiju u prijeko potrebno prijateljstvo, suradnju, progres, poštovanje, osmjeh i sreću'', poručio je Borenović.

Kopirati
Drag cursor here to close