Jesmo važni

Borba za naše izbore: Britanija šalje vojsku, Rusija računala

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da u BiH dolazi 40 britanskih obavještajaca zamaskiranih u vojnu jedinicu.
Vijesti / Politika | 14. 06. 2018. u 07:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ruski stručnjaci za izbore doći će u Bosnu i Hercegovinu, navodi Žurnal dodajući kako se predsjednica Središnjeg izbornog povjerenstva BiH Irena Hadžiabdić još prije osam godina usuglasila sa svojom ruskom kolegicom da će Rusija i BiH razmjenjivati stručnjake za izborne procese.

Žurnal navodi kako u Memorandumu o razumijevanju na kojem stoje potpisi Irene Hadžiabdić i Maye piše kako se suradnja može ostvarivati na najmanje pet načina te da se navodi ''razmjena stručnjaka za organizaciju izbora i djelatnosti iz drugih ovlaštenja Strana, za nadgledanje njihovog provođenja u cilju zajedničkog informiranja i proučavanja iskustava''.

Žurnal, iako podsjeća na izjave Hadžibdić da ''ruski IT stručnjaci ne dolaze u BiH'', upozorava na izborne krađe u Rusiji.

S druge strane, Velika Britanija potvrdila je kako u BiH šalje 40 pripadnika vojske koji će se pridružiti Misiji EU i NATO-a u BiH kako bi "spriječili rusko miješanje u listopadske izbore". Navedeno je kako će britanske trupe doprineti "specijalističkom nadzoru obaveštajne radne grupe" koju čine saveznici EU i NATO-a, koji će posmatrati predizbornu kampanju.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da u BiH dolazi 40 britanskih obavještajaca zamaskiranih u vojnu jedinicu.

"Ovdje ulaze ljudi tog kalibra, znači obaveštajci, kamuflirani u vojnike koji će raditi na prisluškivanjima, praćenjima i stvaranjima informacija i vjerojatno servisiranja tih informacija medijima", rekao je Dodik za RTRS.

Kopirati
Drag cursor here to close