Prozvao Vučića

Bivši voditelj u SOA-i: Hrvatska u Srbiji nema partnera

"Vučić pokušava prikazati Srbiju kao nekoga tko je glavni u regiji i tko rješava probleme u regiji. Tako želi da se i Hrvatska ponaša prema Srbiji, za što nema potrebe jer smo suverena država", kazao je Letica.
Vijesti / Politika | 22. 11. 2023. u 11:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ante Letica, bivši voditelj operacija u SOA-i, tijekom gostovanja na N1 komentirao je protjerivanje hrvatskog diplomata iz Srbije. Rekao je kako je ovo neprijateljski čin Srbije protiv Hrvatske.

Neprijateljska poruka?

"Nažalost, ovdje je poruka neprijateljska jer, ako se to radi, radi se u tišini, bez puno buke. Ovo je za Vučića potez za unutarnje političke prilike u kojima pokušava pokazati kako on vodi računa o sigurnosti Srbije.

Nakon onog debakla u Banjskom na Kosovu, Vučić je rekao da je Srbija izložena pritisku stranih obavještajnih službi, pa i hrvatske, gdje je on najavio neke mjere", rekao je Letica za N1.

Letica misli da je Vučić opsjednut Hrvatskom, i to patološki.

"Svaki put kad se Srbija nađe u nekoj nezgodnoj poziciji, on izvlači neprijatelje u Hrvatskoj, a potom se o tome u Srbiji razglaba. Moram naglasiti da je njegov važan suradnik, Vulin, maknut zbog veza s Rusijom, ali i organiziranim kriminalom", kazao je.

Navodi da je Hrvatska dobro reagirala i da ovo pokazuje da Hrvatska u Srbiji nema partnera.

"Vučić pokušava prikazati Srbiju kao nekoga tko je glavni u regiji i tko rješava probleme u regiji. Tako želi da se i Hrvatska ponaša prema Srbiji, za što nema potrebe jer smo suverena država."

Protjerivanje

"Oni se pokušavaju etablirati kao neki šef, i svaki put kad se u Srbiji dogodi nekakva nestabilnost, odmah se nađu neki vanjski neprijatelji koji ne vole Srbiju. To su prvo Hrvati, pa onda i Albanci", komentirao je.

Letica kaže kako nema smisla da se tajnik veleposlanstva bavi obavještajnim radom.

"To je možda nekad bilo, ali u ovim novim trenucima to više nije moguće. Hrvatski diplomati su zasigurno pod posebnom paskom srpskih obavještajnih službi", kazao je Letica za N1.

Podsjetimo, ministarstvo vanjskih poslova Srbije (MSP) nepoželjnom je osobom (persona non grata) proglasilo prvog tajnika hrvatskog veleposlanstva u Srbiji Hrvoja Šnajdera jer je "grubo izišao iz okvira diplomatskih normi", priopćio je srbijanski MSP, ne navodeći više detalja.

Ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman u utorak je obznanio kako je Hrvatska poduzela 'recipročne mjere'.

"Odlučili smo da se savjetnik veleposlanstva Srbije u Hrvatskoj proglasi personom non grata Hrvatske. Nota je uručena veleposlanici i u njoj se navodi da savjetnik mora napustiti teritorij RH", rekao je Grlić Radman.

Ministarstvo vanjskih poslova (MSP) Srbije reagiralo je na njegov istup te naveo kako su netočne tvrdnje šefa hrvatske diplomacije Gordana Grlić Radmana i MVEP Hrvatske da se radi o recipročnim mjerama prema srpskom konzulu u Veleposlanstvu Srbije u Zagrebu i poziva MVEP da, kako navode, uloži dodatne napore u cilju popravljanja narušenih odnosa dvije države, umjesto što svojim potezima dodatno podriva dobrosusjedske odnose i mir i stabilnost u regiji.

Kopirati
Drag cursor here to close