Ajme

BiH u problemima: Građani koji odu u Keniju moraju u izolaciju

Na kraju razgovora, ministrica Omamo iskazala je zanimanje za uspostavljanje saradnje dviju država na području znanosti i tehnike.
Vijesti / Politika | 04. 12. 2020. u 12:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Veleposlanik Bosne i Hercegovine za Republiku Keniju sa sjedištem u Kairu Sidik Spahić je zamolio za pomoć Ministarstva vanjskih poslova u brisanju Bosne i Hercegovine s liste država čiji su građani po dolasku u Keniju obvezni ići u karantenu.

Molbu je argumentirao činjenicom da su susjedne zemlje izuzete od ove restrikcije a da Bosna i Hercegovina s tim zemljama ima dogovoren ulazak bez PCR testa.

Ministrica vanjskih poslova Rejčele Omamo je obećala da će o zahtjevu Spahića biti obaviješteno Ministarstvo zdravlja Kenije.

Naime, kako je priopćilo Ministarstvo vanjskih poslova BiH, Spahić se sastao 3. prosinca s ministricom vanjskih poslova Kenije Rejčele Omamo.

''Veleposlanik Spahić je ministrici Omamo čestitao na izboru Kenije za mjesto nestalne članice Vijeća sigurnosti UN za period 2021/2022, čiju kandidaturu je podržala Bosna i Hercegovina. Zahvalio se na davanju suglasnosti nadležnih organa Kenije za prihvaćanje počasnog konzula BiH u Keniji i izrazio nadu da će Počasni konzulat BiH u Nairobiju biti uskoro otvoren'', priopćeno je.

U nastavku razgovora, Spahić je zatražio pomoć ministrice Omamo u procesu uknjižbe objekta u Nairobiju koji je BiH dobila u postupku sukcesije imovine bivše SFRJ.

Na kraju razgovora, ministrica Omamo iskazala je zanimanje za uspostavljanje saradnje dviju država na području znanosti i tehnike.

Kopirati
Drag cursor here to close