Briga

BiH svoje državljane vraća tri puta skupljim prijevozom?

Veleposlanstvu BiH u Austriji bit će upućen dopis da omogući lokalnoj zajednici da sama organizira besplatan prijevoz za svoje građane.
Vijesti / Politika | 18. 04. 2020. u 18:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zapovjednik Općinskog stožera za izvanredne situacije Prnjavor Darko Tomaš smatra kako je nerealna i previsoka cijena od 130 eura po kojoj je Veleposlanstvo BiH u Austriji ponudila Prnjavorčanima organizirani prijevoz do graničnog prelaza Gradiška budući da redovna cijena nije veća od 50 eura.

"Od Prnjavorčana u Tirolu dobijamo informacije da ih je Veleposlanstvo BiH u Austriji obavijestilo da će u utorak poslije 17.00 sati organizirati prijevoz i da karta košta 130 eura. Nema smisla da se na tim ljudima zarađuje jer znamo da redovna cijena ne prelazi 50 eura", rekao je Tomaš na konferenciji za novinare, prenijela je Srna.

Istaknuo je kako će Veleposlanstvu BiH u Austriji biti upućen dopis da omogući lokalnoj zajednici da sama organizira besplatan prijevoz za svoje građane.

"Ukoliko Veleposlanstvo BiH ne može osigurati besplatan prijevoz, a bude insistirala da prevoz bude u njihovoj organizaciji, cijena karte ne smije biti viša od redovne cijene prijevoza", istaknuo je Tomaš.

Prema današnjem izvještaju epidemiološke službe Doma zdravlja, u Prnjavoru nema novozaraženih osoba, a pod zdravstvenim nadzorom je 79 osoba.

Tomaš je podsjetio da je na području općine Prnjavor do sada registrirano 11 slučajeva zaraze virusom korona te da je pet osoba izliječeno.

Srna navodi kako je razmatrana i informacija o pojavi migranata na području općine Prnjavor, te je poručeno da nisu dobrodošli.

 

Kopirati
Drag cursor here to close