#Election2020

Biden se večeras obraća naciji, Trump pali i žari na Twitteru

Bivši potpredsjednik trebao bi se obratiti iz svog stožera u Wilmingtonu u državi Delaware.
Vijesti / Politika | 06. 11. 2020. u 20:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Demokratski kandidat Joe Biden ima se namjeru u petak navečer obratiti Amerikancima, objavilo je nekoliko američkih medijskih kuća uključujući Fox News, CNN i CBS.

Još uvijek nije poznato tko će osvojiti predsjedničke izbore održane u utorak, ali se čini da je Biden na pragu ulaska u Bijelu kuću.

On je u petak preuzeo vodstvo pred aktualnim predsjednikom Donaldom Trumpom u Pennsylvaniji i Georgiji.

Bivši potpredsjednik trebao bi se obratiti iz svog stožera u Wilmingtonu u državi Delaware.

Joe Biden (77) nije proglasio pobjedu ali je demokratska čelnica Zastupničkog doma američkog Kongresa Nancy Pelosi rekla u petak da je "evidentno" da će Biden pobijediti, nazvavši ga "izabranim predsjednikom".

Izborni stožer predsjednika Trumpa priopćio je ranije da izbori "nisu gotovi".

"Izbori nisu gotovi. Pogrešne prognoze koje govore o pobjedi Joea Bidena temelje se na rezultatima iz četiri države koji su daleko od toga da budu konačni", kazao je Matt Morgan, član najužeg tima predsjednika Trumpa.

Još niti jedan vodeći američki medij nije pripisao pobjedu Bidenu koji je u petak preuzeo vodstvo nad republikanskim predsjednikom u Pennsylvaniji, saveznoj državi koja nosi 20 elektora.

Ukoliko Biden pobijedi u toj industrijskoj državi, imat će dovoljno glasova da uđe u Bijelu kuću. Biden trenutno ima 253 elektora u odnosu na Trumpovih 214.

Kao i u Pennsylvaniji, i u Georgiji se trend preokrenuo i Biden vodi.

S druge strane, izbori bliski Bijeloj kući za CNN su otkrili kako se Trumpovi viši suradnici polako, ali sigurno udaljavaju od njega.

Ista je situacija s ljudima iz Bijele kuće, kao i s ljudima iz kampanje.

Više nije samo pitanje hoće li priznati poraz nego i što će napraviti kasnije.

"Gotovo je", rekao je jedan od ključnih savjetnika iz Trumpove vlade. Rekao je kako su u vladi zabrinuti što će Trump napraviti kada shvati da je izgubio.

"Bože... Tko zna...", rekao je.

Neki u kampanji su, rekao je CNN-u savjetnik, preispitivali odluku Trumpovog tima da se u kampanju uključe Rudy Giuliani i Trumpovi sinovi koji sada pričaju o krađi glasova.

Savjetnik je rekao i kako Trump ima pravo osporavati rezultat, ali i kako to radi potpuno krivo.

Drugi savjetnik kaže da je Trump izoliran kada se radi o tvrdnjama da su mu glasovi ukradeni.

"Uglavnom je sam u tome", kaže drugi savjetnik. No izvori kažu i kako su neki ljudi i dalje uz Trumpa i govore mu ono što žele čuti.

Trump se i dalje kontatno javlja na Twitteru.

Kopirati
Drag cursor here to close