Susret

Bevand-Uebber: Formirati vlast, upitna provedba kreditnih aranžmana

Bevanda je naglasio da je suradnja dvije zemlje na visokoj razini, te da je njemački narod, kao i Vlada SR Njemačke, iskreni prijatelji BiH.
Vijesti / Politika | 23. 10. 2019. u 14:19 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je  u srijedu novoimenovanu veleposlanicu SR Njemačke u BiH Margret Uebber kojoj je poželio dobrodošlicu i uspjeh u diplomatskom radu tokom njenog mandata u BiH.

Bevanda je naglasio da je suradnja dvije zemlje na visokoj razini, te da je njemački narod, kao i Vlada SR Njemačke, iskreni prijatelji BiH  - što potvrđuju i podaci da su među najvećim donatorima u BiH.

Naglašeno je da se između BiH i SR Njemačke redovito potpisuju ugovori o financiranju, te da je Njemačka razvojna agencija (KfW) jedan od lidera u financiranju projekata u svim oblastima i skoro svim krajevima BiH.

Govoreći o aktualnoj političkoj situaciji u BiH, na sastanku je ocijenjeno da je nužno što prije formirati vlast, kako bi bili okončani započeti projekti i procedure koje se tiču dodjele grant sredstava i kreditnih aranžmana  - jer rok za njihovu provedbu ističe.

Sugovornici su se složili da europski put BiH nema alternativu, te da refome moraju biti nastavljene unatoč dnevno-politčkim događanjima, saopćeno je iz Ministarstva financija i trezora BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close