HDZ BiH

Bevanda: Mnogi projekti su u zastoju jer nije formirana vlast

Bilo bi dobro da sastanak HDZ-a BiH i SDA koji je zakazan za ponedjeljak, 28. listopada 2019., bude ujedno i završna faza u dogovorima oko formiranje vlasti, kazao je Bevanda.
Vijesti / Politika | 21. 10. 2019. u 17:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Vrijeme je da se prestane s optužbama i prebacivanjem krivnje jednih na druge i da konačno uradimo ono što je zakonska obveza i za što su nam birači dali glas. Moramo formirati novo Vijeće ministara i krenuti rješavati važna pitanja kojih je svakim danom sve više. Ovakvo stanje zaustavlja reforme i prilike da BiH ostvari napredak u približavanju Europskoj uniji'' , kazao je Vjekoslav Bevanda, zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora.

U BiH je važno raditi više i jače na vraćanju povjerenja među narodima, što je i obveza političkih predstavnika svih naroda. Nužan je dogovor svih strana, te postavljanje realnih ciljeva koji će biti što prije i provedivi, stoji u prioćenju.

''Mnogi projekti su u zastoju jer nije formirana vlast na razini BiH. Čekamo ratificiranje niza ugovora kako bi sredstva iz kreditnih aranžmana bila operativna. Ako se budemo držali svatko svojih zahtjeva i na neki način političkih ucjenjivanja na gubitku će biti svi u BiH'', kazao je on.

Imajući u vidu naša nastojanja, bilo bi dobro da sastanak HDZ BiH i SDA koji je zakazan za  ponedjeljak, 28. listopada 2019., bude ujedno i završna faza u dogovorima oko formiranje vlasti, kako bi država normalno funkcionirala i pomogla prije svega žiteljima u rješavanju njihovih životnih pitanja, navodi se dalje u priopćenju HDZ -a BiH.

''HDZ BiH ničim nije uvjetovao formiranje vlasti, osim poštivanjem Ustava i zakona, ali smo uvijek otvoreni u svojom kritikama zbog nedorečenosti i manjkavosti Izbornog zakona BiH i nedostatka volje da se kreiraju nova rješenja kojim će se poštivati potrebe svih naroda u BiH. Nadam se da će se ovom pitanju posvetiti pažnja ne samo na ovom stranačkom sastanku nego uopće u političkom životu BiH, zaključio je Vjekoslav Bevanda, zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora.

Kopirati
Drag cursor here to close