Fotografija

Benjamina Karić o fotografiji: Imam i moralnu i službenu obvezu da njegujem sjećanje na našu Armiju

Komentirajući fotografiju na kojoj je s dječakom u vojničkoj odori, Karić je navela kako dijete dobro zna tko se izborilo za njegovu slobodu.
Vijesti / Politika | 08. 03. 2024. u 10:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Gospodin Šarčević ima pravo na svoje mišljenje. I nije bitno da li se ja s njim slažem ili ne. Isto tako, građani Bosne i Hercegovine imaju pravo da se oblače kako žele. Kao što i roditelji imaju pravo da u srca svoje djece ugrađuju patriotizam'', objavila je sarajevska gradonačelnica, Benjamina Karić, komentirajući prijetnje upućene Franji Šarčeviću, matematičaru, glavnom i odgovornom uredniku portala Prometej.ba koji je najavio kako zbog prijetnji napušta BiH.

Karić kaže kako osuđuje ''sve vrste prijetnji i bilo kakve pritiske na bilo koga''.

''Naročito ističem da javne osobe i akademski radnici čija riječ ima posebnu težinu u javnom prostoru moraju dodatno voditi računa o svojim izjavama kako ne bi povrijedili osjećanja 'običnih ljudi''', napisala je sarajevska gradonačelnica na društvenim mrežama.

Kaže kako je njezina obveza njegovati sjećanje na Armiju BiH.

''Voljeti svoju zemlju ne znači mrziti nekoga. Armija RBIH se borila i izborila za slobodu svih nas. Armija RBiH se izborila da Franjo Šarčević danas može slobodno govoriti i protiv te Armije i protiv bilo čega. Upravo zbog toga ja, kao gradonačelnica, imam i moralnu i službenu obvezu da njegujem sjećanje na našu Armiju i na našu zastavu pod kojom se ta Armija borila'', napisala je.

Komentirajući fotografiju na kojoj je s dječakom u vojničkoj odori, Karić je navela kako dijete dobro zna tko se izborilo za njegovu slobodu.

''Ja se svakodnevno fotografiram s ljudima koji žele da se fotografirati sa mnom. Dijete je bilo u pratnji roditelja. I meni je zadovoljstvo bilo fotografirati se s dječakom koji već dobro zna tko se izborio za njegovu slobodu. I slobodu svih nas'', napisala je Karić.



Šarčević je, nakon objave fotografije napisao kako je ''vrijedi sačuvati kao simbol jednog beznadežno bolesnog društva kojem, bojim se, ni dragi Bog više ne može pomoći''. Nakon toga suočio se s nizom uvreda i prijetnji koje su mu čak upućivane i u novinarskim objavama.

 

Kopirati
Drag cursor here to close