''Besmisleno''

Bećirović Dodiku: RS i Dodik nisu pozvani da sudjeluju na samitu u Tirani

Predsjedništvo BiH je donijelo odluku, kojom je prihvatilo poziv za sudjelovanje na Samitu EU-Zapadni Balkan, te se usuglasilo u vezi s tim tko treba predstavljati Bosnu i Hercegovinu.
Vijesti / Politika | 04. 12. 2022. u 20:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović odgovorio je na neutemeljene stavove predsjednika bh. entiteta Republika Srpska Milorada Dodika o usklađivanju stavova s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, vezano za sudjelovanje države Bosne i Hercegovine na Samitu EU-Zapadni Balkan 6. prosinca u Tirani.

Bećirović je istaknuo da je Bosna i Hercegovina je neovisna, suverena država i punopravna članica Ujedinjenih nacija, te da predstavnici nižih administrativno-teritorijalnih jedinica u državi Bosni i Hercegovini nemaju nikakve ovlasti u vođenju vanjske politike države Bosne i Hercegovine.

Također, naveo je da susjedne države ne mogu niti će ikada moći odlučivati o vanjskoj politici države Bosne i Hercegovine. O tome odlučuju nadležni organi države Bosne i Hercegovine, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

''Neutemeljeni stavovi i neovlašteno miješanje Milorada Dodika u pitanja koja nisu u njegovoj nadležnosti nemaju nikakvu pravnu snagu. Bilo kakvo usuglašavanje stavova između predsjednika bh. entiteta RS i predsjednika Srbije nema nikakav odraz na odluku države Bosne i Hercegovine. Gospodin Dodik i bh. entitet RS nisu ni pozvani da u bilo kakvom formatu sudjeluju na ovom samitu, tako da je besmisleno uopće pominjati stavove entiteta u kontekstu sudjelovanja na samitu u Tirani'' - naveo je Bećirović.

Podsjetio je da je Predsjedništvo BiH donijelo odluku, kojom je prihvatilo poziv za sudjelovanje na Samitu EU-Zapadni Balkan, te se usuglasilo u vezi s tim tko treba predstavljati Bosnu i Hercegovinu.

Kopirati
Drag cursor here to close