Formiranje vlasti

Dodik: SNSD treba imati 10 ministarstava u novoj Vladi

''Primarni zadatak nove vlade bit će angažirati sve snage da se očuva stabilnost i daju adekvatni odgovori na predstojeće ekonomske izazove", rekao je Dodik.
Vijesti / Politika | 04. 12. 2022. u 10:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Lider SNSD-a Milorad Dodik istaknuo je da će SNSD-ovi izaslanici u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH nastupiti odlučno i konstruktivno i ''njihovim izborom Republici Srpskoj u sljedeće četiri godine više nitko neće moći ništa nametnuti''.

Dodik je podsjetio da je u proteklom tjednu Narodna skupština Srpske izabrala izaslanike u Dom naroda parlamenta BiH te da je izabrano i Vijeće naroda, čime je, kako je naveo, obavljen važan posao i stvoreni uvjeti za dalje formiranje Vlade Republike Srpske.

"Na sastanku mandatara Radovana Viškovića i izaslanstva SNSD-a razgovarano je o programu rada nove vlade. SNSD bi trebao imati 10 ministarstava u novoj vladi. Primarni zadatak nove vlade bit će angažirati sve snage da se očuva stabilnost i daju adekvatni odgovori na predstojeće ekonomske izazove", napisao je Dodik na "Instagramu", prenosi portal Mondo.

Dodik je podsjetio da se proteklog tjedna sastao sa europskim povjerenikom Oliverom Varhelyijem od koga je u otvorenom razgovoru dobio obećanje da će biti odblokirana sredstva EU Republici Srpskoj.

"To je veoma dobra vijest za nas. Time će biti omogućen nastavak izgradnje na koridoru Vc od Doboja do Vukosavlja", dodao je Dodik.

Proteklog tjedna Dodik se sastao i sa veleposlanikom Turske Sadikom Baburom Girginom i tom prilikom izrazio nadu da će konačno početi izgradnja autoceste Beograd-Sarajevo.

Dodik je podsjetio da je proteklog tjedna otvorena nova zgrada općinske uprave u Kotor Varošu, čime su, kako je naveo, stvoreni mnogo bolji uvjeti za rad zaposlenih, ali i pružanje usluga građanima.

"Radni tjedan završio sam podrškom našoj reprezentaciji u dvorani `Borik`, gdje je na veličanstven način priređeno praćenje Mundijala", dodao je Dodik.

Kopirati
Drag cursor here to close