Uvijek aktualna tema

Bećirović: Dayton je ugrožen i Zapad mora reagirati

Bećirović je poručio da Europska unija treba hitno uvesti sankcije Miloradu Dodiku i njegovoj organiziranoj grupi, zbog rušenja Daytonskog mirovnog sporazuma i Ustava BiH.
Vijesti / Politika | 23. 06. 2023. u 11:49 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović razgovarao je s veleposlanikom Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u BiH Julianom Reillyjem o aktualnom stanju u Bosni i Hercegovini.

Bećirović je ukazao da posljednji napad predsjednika bh. entiteta RS Milorada Dodika na Ustavni sud BiH i protivustavni ultimatumi predstavljaju udar na ustavni poredak i nastavak njegovog kontinuiranog djelovanja protiv suvereniteta i teritorijalnog integriteta Bosne i Hercegovine.

On je naglasio da se mora zaustaviti Milorad Dodik u antidaytonskom, antiustavnom i nezakonitom planu blokade Ustavnog suda BiH. Tijekom razgovara Bećirović je poručio da Europska unija treba hitno uvesti sankcije Miloradu Dodiku i njegovoj organiziranoj grupi, zbog rušenja Daytonskog mirovnog sporazuma i Ustava BiH.

Bećirović je istaknuo da novi potezi Milorada Dodika imaju za cilj destabilizaciju Bosne i Hercegovine i zaustavljanje njenog napretka u euroatlantskim integracijama, na štetu svih građana i naroda u Bosni i Hercegovini.

Veleposlanik Reilly je naglasio da UK ostaje posvećeno pružanju podrške vladavini prava, demokratskim procesima, sigurnosti, stabilnosti i napretku Bosne i Hercegovine te da će nastaviti raditi na dobrobit svih građana u našoj zemlji. Veleposlanik Reilly je izrazio odlučnost da nastavi dalju izgradnju prijateljskih veza između Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske i Bosne i Hercegovine.

Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović zahvalio je veleposlaniku Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u BiH Julianu Reillyju za podršku euroatlantskom putu Bosne i Hercegovine i njegovom kontinuiranom zalaganju za produbljivanje suradnje dvije zemlje - priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close