Stara slika

Bacači plamena: Čović se pridružio nečemu gdje ga nisam očekivao

''Imate staru sliku, da tri nacionalističke stranke sedam, osam mjeseci prije izbora podižu nacionalne tenzije kao svoj glasački interes"
Vijesti / Politika | 08. 02. 2018. u 18:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Ne možete Bošnjacima, kojih ima 200.000 mrtvih a mi smo multietnički narod i najveća žrtva agresije, spočitavati da smo isilistički narod. To nije uredu, nije pošteno. Mislim da se gospodin Čović pridružio nečemu gdje ga ja nisam očekivao, da budem iskren, u jednoj velikoj populističkoj borbi, nacionalističkoj borbi na relaciji Dodik - Izetbegović i sad imate Čovića. Imate staru sliku, da tri nacionalističke stranke sedam, osam mjeseci prije izbora podižu nacionalne tenzije kao svoj glasački interes", kazao lider Saveza za bolju budućnost Fahrudin Radončić gostujući u Danu uživo na N1.

Radončić je izjave Dragana Čovića o "islamskoj državi" i kalifatu" u BiH nazvao skandaloznima

''Vi znate da ja spadam u velikog kritičara gospodina Izetbegovića i tu nema ništa osobno. On predstavlja neki drugi politički koncept bliže Turskoj, ja predstavljam neki koncept bliže Zapadu i Europi, ali sam ga ovdje intimno podržao što je reagirao kako je reagirao u Bruxellesu'', kazao je Radončić, govoreći kako se ovih dana nije čuo s Čovićem i ne smeta mu da javno kaže što misli, jer  ''ta izjava jednostavno nije korektna i nije točna".

Na novinarski upit je li Čović za njega grobar europskih vrijednosti kako je to priopćila Stranka demokratske akcije, Radončić je rekao da su stranke sada ušle u ''fajt'' i smatra  da se situacija treba smiriti.

''Imate bacače plamena iz SDA, HDZ-a i SNSD, najlakše se tući. Ja ne sudjelujem u velikom broju tih polemika i ponekad ljudi to doživljavaju pogrešno na način da Fahro šuti, ali mislim da je dovoljno tuče i da mora netko to smirivati", kazao je lider SBB-a gostujući na N1.

Kopirati
Drag cursor here to close