Prevršio svaku mjeru

Nikšić ''drvljem i kamenjem'' na Čovića: Problem je u rasističkoj državi kakvu želite Vi, vaši sljedbenici i pokrovitelji

Vijesti / Politika | 07. 02. 2018. u 15:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nermin Nikšić, predsjednik SDP BiH uputio je otvorenom pismo Draganu Čoviću, predsjedniku HDZ BiH u kojemu piše da je ''zaista prevršio svaku mjeru'' izjavom ''kako je zalaganje za građansku državu u današnjoj Bosni i Hercegovini jednako zalaganju za islamsku državu''.

Prozvao ga je kako ovakvim izjavama potvrđuje da nije daleko odmakao iz 1993. godine, ''kada ste kao direktor Sokola ratne zarobljenike iz koncentracijskih logora dovodili na prisilni rad''.

U jednako žestokom tonu Nikšić nastavlja kako su tada ''najgori zločini pravdani na identičan način na koji se sada želi opravdati rasistički model izbornog zakona za koji se zalaže vaš HDZ i koji, nažalost, zagovara i aktualna vlast Republike Hrvatske, urušavajući suverenitet Bosne i Hercegovine gotovo svakodnevno''.

Tada ste se, navodno, branili od mudžahedina, a danas se isto tako, navodno, branite od ISIL-a.

Nikšić dalje piše Čoviću kako ''nije problem u građanskoj državi kakvu želi velika većina ljudi u BiH, a čiju uspostavu Europski sud za ljudska prava nalaže, već je problem u rasističkoj državi kakvu želite Vi, vaši sljedbenici i pokrovitelji''.

Ako vas zanima, ostatak ovoga neuobičajeno žestokog (predizbornog) priopćenja možete pročitati na stranicama SDP-a BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close