Milorad Dodik

Automatski: Za tri godine migranti će dobiti državljanstvo BiH

Republika Srpska ne želi biti dio povijesne prevare s migrantima.
Vijesti / Politika | 02. 06. 2018. u 10:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da Srpska ne želi da bude dio povijesne prevare s migrantima o čijim će se posljedicama razgovarati za deset godina.

"U Republici Srpskoj nemamo prostor da pravimo centre u kojima će migranti boraviti. Primorani smo da trpimo tranzit kroz Republiku Srpsku, naši organi sigurnosti to prate", rekao je Dodik u intervjuu za beogradsku "Politiku", koji će u cijelosti biti objavljen sutra.

Dodik je poručio da samo naivni vjeruju da je BiH slučajno otvorena baš sada za migrante i podsjetio da je prije pet godina upozorio na to da se u Sarajevu prave arapska naselja, koja sada predstavljaju smetnju građanima, prenosi Srna.

"Onda su ovi iz Saveza za promjene govorili da izmišljam stvari da bih skrenuo pažnju sa nekih drugih tema. I što se dogodilo minulih godina? Netko je pogriješio, oni ili ja", rekao je Dodik.

On je objasnio da je sada ista situacija sa problemom migranata, gdje "svi znaju da oni ne mogu da izađu iz BiH, samo se neki prave nevješti, pa to ne vide".

Predsjednik Srpske je upozorio da migranti nakon tri godine u statusu azilanta u BiH, automatski dobivaju državljanstvo, čime mogu da sudjeluju u političkom i javnom životu kao i svi ostali građani BiH.

"To će onda biti pritisak i na izborni sustav, biračko tijelo i samu konfiguraciju vlasti. Samim stjecanjem putovnice mogu ići dalje ka Europi, koja će nam za tri godine uvesti neku vrstu odobravanja ulaska u EU", rekao je Dodik.

On je ukazao da je zato hermetički zatvorena hrvatska granica, kao i slovenska, mađarska i austrijska i niko ne može da prođe.

"Samo mi treba da se pravimo naivni i poželimo dobrodošlicu i pravimo se humani. Mi jesmo humani, ali imamo svoje živote i naš način života treba da bude branjen, a ne da budemo dio povijesne prevare o čijim ćemo posljedicama moći da razgovaramo za deset godina", rekao je Dodik.

Kopirati
Drag cursor here to close