Očite malverzacije

Arnaut: Neshvatljiva je odluka SIP-a za Mostar

Kazao je kako su sugerirali OHR-a da izmijeni odredbe zakona o izboru gradonačelnika Mostara i vratiti se u originalni Statut u kojem se kaže da je potrebna prosta većina u Gradskom vijeću, odnosno 18 glasova.
Vijesti / Politika | 21. 01. 2021. u 19:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta Bosne i Hercegovine Damir Arnaut kazao je za N1 kako je sastanak Naše stranke i SDP-a bio koristan te da su dogovorili naredne korake u Mostaru. Komentirao je odluke SIP-a, te inicijativu o promjeni naziva ulica koja je usvojena u ovom domu.

''Irma Baralija bila bi najbolja gradonačelnica za Grad Mostar. Ona je donijela izbore u Mostar, bez nje ih ne bi bilo i to bi bila snažna poruka prema našim građanima, Mostarcima koji su glasoval i ostatku svijeta'', kazao je Aranut za N1.

Kazao je kako su sugerirali OHR-a da izmijeni odredbe zakona o izboru gradonačelnika Mostara i vratiti se u originalni Statut u kojem se kaže da je potrebna prosta većina u Gradskom vijeću, odnosno 18 glasova.

''Na 14 različitih područja u Mostaru pokazalo se da je bilo masovnih krađa. Čak u jednoj glasovi su razlikovali u 1.500 glasova. Neshvatljiva je odluka SIP-a, odnosno izbjegavanje da ponovo naredi brojanje u tom području'', rekao je Arnaut.

Govoreći o poništavanju izbora u Srebrenici i Doboju, kazao je da je tu bilo očitih malverzacija.

''Mislim da je SIP bio tu upravu, ali da je abdicirao svoju odgovornost po pitanju Mostara'', kazao je Aranut.

Kazao je kako je HDZ jedini bio protiv inicijative koju je podnio prije dva mjeseca u Zastupničkom domu Parlamenta BiH u vezi sa promjenom naziva ulica. Istakao je kako je jedino HDZ glasovao protiv inicijative, a naknadno je uslijedila reakcija ''pravdanja'' Safeta Softića. Dodao je kako se na sjednici Ustavnopravne komisije vodila opsežna debata napomenuvši da tom komisijom predsjedava Alma Čolo (SDA) i da Naša stranka nema člana tu.

''I ja sam trpio sam radikalne pritiske. Na službenom web portalu Islamske zajednice imate neistinu izrečenu da je mene netko vidio na 27. noć Ramazana kako jedem i pijem u nekom parku. Crtate metu nekome ne leđima. Ja reagiram na to. Ja sam tada bio na sjednici parlamenta i otišao kući na iftar. Zbog čega to neko potencira? Ovo je izglasano u ponedjeljak, a SDA i Safet Softić u petak reagiraju. Došlo je do neke radikalizacije'', kazao je Aranut.

Kopirati
Drag cursor here to close