Joj joj

Arnaut: Bakir sve dao HDZ-u i SNSD-u, a sad kuka

''Trebamo novi zakon u pravosudnom sustavu, restart cijelog sustava'', kazao je Arnaut.
Vijesti / Politika | 07. 06. 2020. u 09:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je SDA obesmislila koaliciju na državnoj razini kad je HDZ-u i SNSD-u dala po 4 izaslanika u Domu naroda, Bakir godinu ponavljao da je 3 isto kao i 4, a apsolutno nije, kazao je Damir Arnaut, zastupnik Naše stranke u Zastupničkom domu Parlamenta BiH i predsjednik Privremene istražne komisije Zastupničkog doma za utvrđivanje stanja u pravosudnim institucijama BiH, tijekom gostovanja Centralnom dnevniku sa Senadom Hadžifejzovićem.

''Tko god uđe u koaliciju sa SDA čini izdaju. To sam rekao više puta, umorio sam se ponavljajući. Koliko god se HDZ i SNSD bunili, SIP je legalan, ali opet se postavljaju stranački ljudi.''

''Izbori su raspisani, ali je neizvjesno njihovo održavanje, sve rade da do toga ne dođe. Ključ je u proračunu ako se ne osiguraju 4 milijuna maraka, izbora neće ni biti, osim ako netko od stranaca ne donira novac. Ne mogu se samo Dodik i Čović kriviti za sve'', kazao je Arnaut.

Istaknuo je kako se sve radi da se izbori odgode.

''U Predsjedništvu sjede i Džaferović i Komšić koji su morali znati da je rok za usvajanje proračuna 21. svibanj. U Istražnoj komisiji državnog parlamenta nema članova HDZ-a i SNSD-a, što je dobro za nas, ali je to njihova strateška greška. Jedanaest mjeseci su opstruirali formiranje komisije, mislili su da ćemo odustati, da ćemo se umoriti. Čim je komisija formirana, Tegeltija rekao da je to udar na pravosuđe'', pojasnio je.

Naveo je kako je komisija formirana upravo zbog Tegeltije i afere Potkivanje.

''Nećemo se baviti predmetima u smislu provođenja istrage, ali ćemo tražiti od ljudi da kažu na osnovu konkretnih predmeta gdje škripi u sustavu. Imali smo pomoć stranaca da se Komisija formira, stranci stoje iza nas. Kako god bilo, VSTV se ne smije rušiti, to je najvažnija institucija u BiH'', kazao je dodavši kako VSTV ne treba rušiti nego ojačati.

''Trebamo novi zakon u pravosudnom sustavu, restart cijelog sustava. BiH se ne može nadati da napravi korak ka EU dok ne popravimo pravosudni sustav, o članstvu ne trebamo ni razmišljati, to su nam rekli veleposlanici PIC-a'', kazao je Arnaut.

Video: Damir Arnaut:Svinjarija u pravosuđu!Koalicija sa SDA izdaja!Bakir sve dao HDZ-u i SNSD-u, a sad kuka
Kopirati
Drag cursor here to close