Ne budite đubrad

Apel: Ponašajte se normalno, budite fini i kulturni

Apel Žalbene komisije Vijeća za tisak i online medije u Bosni i Hercegovini povodom početka kampanje za Opće izbore 2022. godine u Bosni i Hercegovini
Vijesti / Politika | 02. 09. 2022. u 08:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povodom početka predizborne kampanje uoči Općih izbora 2022. godine u Bosni i Hercegovini, Žalbena komisija Vijeća za tisak i online medije u Bosni i Hercegovini apelira na novinare, urednike i korisnike tiskanih i online medija na poštivanje civilizacijskih i profesionalnih standarda u javnoj komunikaciji.

Apelira se na urednike i novinare tiskanih i online medija u našoj zemlji da se pridržavaju odredaba Etičkog kodeksa Vijeća za tisak i online medije u BiH, kao temeljnog dokumenta novinarske profesije, prihvaćenog od strane novinarskih udruga i medijskih profesionalaca.

Žalbena komisija Vijeća za tisak i online medije u BiH apelira na korisnike tiskanih i online medija da pokažu odgovornost u korištenju informacionih tehnologija i medijskih sadržaja, poštivajući i pravila civilizirane i uljuđene komunikacije, medijske pismenosti i kulture. Posebno apeliramo da izbjegavaju zloupotrebu slobode govora kao što je govor mržnje, prijetnje, vrijeđanje, prenošenje huškačkih i varljivih sadržaja, i da umjesto toga argumentiranom i uljuđenom komunikacijom doprinesu pluralizmu mišljenja i traženju najboljih opcija za sve građane Bosne i Hercegovine, navodi se u priopćenju.

Žalbena komisija Vijeća za tisak i online medije u BiH još jedanput podsjeća na odredbe Kodeksa za tiskane i online medije koje možete pronaći na sljedećem linku: https://bit.ly/2MDWzi2.

Vijeće za tisak i online medije u BiH, uz podršku misije OSCE-a u BiH i tijekom ove izborne kampanje realizirat će kampanju ''Stop! Govor mržnje“ u online medijima u Bosni i Hercegovini. Cilj kampanje je da se identificira i reagira na govor mržnje sadržan u online komentarima tijekom izborne kampanje za Opće izbore 2022. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close