Alkalaj bez riječi

Amerika žali zbog suzdržanosti BiH  

Vijesti / Politika | 23. 11. 2022. u 10:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

SAD žali što se BiH suzdržala od glasanja o rezoluciji Trećeg komiteta Generalne skupštine UN-a o stanju ljudskih prava u Iranu 16. studenog u kojoj se poziva Iran da prekine upotrebu prekomjerne sile protiv mirnih prosvjednika, uključujući žene i djecu. Od BiH očekujemo veću podršku za osnovna ljudska prava iranskog naroda, kao i nastavak usklađivanja sa stavovima Europske unije na putu BiH k euroatlantskim integracijama - naveli su iz američkog Veleposlanstva na Twitteru.

Rezoluciju o stanju ljudskih prava u Iranu, prije nekoliko dana usvojio je treći odbor Ujedinjenih naroda zadužen za socijalna, humanitarna i društvena pitanja. Rezolucija je usvojena sa 80 glasova za. Bilo je 28 protiv i 68 suzdržanih. Među suzdržanima bila je i BiH.

O nacrtu rezolucije izjasnila se i Bosna i Hercegovina, a predstavnici u ovom tijelu Ujedinjenih nacija bili su suzdržani.

Iz Veleposlanstva SAD u BiH ističu da žale što je BiH ostala suzdržana na glasanju.

''Sjedinjene Države su čvrste u našoj posvećenosti podršci iranskom narodu koji protestira širom zemlje i zahtijeva da njihova vlada snosi odgovornost'', navedeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close