Blinken

Amerika: Ključna uloga Hrvatske u budućnosti BiH

Vijesti / Politika | 15. 03. 2022. u 10:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Blinken je istaknuo ključnu ulogu Hrvatske u osiguravanju europske budućnosti cijelog zapadnog Balkana, uključujući i Bosnu i Hercegovinu. Također je pozdravio Strateški dijalog između SAD-a i Hrvatske 17. ožujka, koji će okupiti međuagencijske timove na visokoj razini kako bi razmotrili zajedničke napore za unaprjeđenje zajedničkih prioriteta", navodi State Department.

Naime, američki državni tajnik Antony Blinken je u razgovoru s hrvatskim premijerom Andrejem Plenkovićem izrazio duboku zahvalnost za snažnu potporu premijera i njegove vlade Ukrajini, uključujući pružanje sigurnosne pomoći i prihvat izbjeglica, te za aktivnu ulogu Hrvatske u NATO-u, objavio je State Department.

Plenković je u ponedjeljak navečer na svom Twitteru objavio da mu je Blinken u razgovoru "izrazio zabrinutost i podršku nakon pada drona u Zagrebu" te spremnost na zaštitu hrvatskog neba zajedno s NATO-om.

Bespilotna letjelica sovjetske proizvodnje srušila se u četvrtak navečer iza 23 sata u zagrebačkom naselju Jarunu. U hrvatski zračni prostor ušla je iz Mađarske, odakle je došla iz Rumunjske.

Kopirati
Drag cursor here to close