Brzi odgovor

Američka vojska stigla u BiH

Planirano je da se vježba "Brzi odgovor 21" održi od ponedjeljka, 17. svibnja, do 2. lipnja.
Vijesti / Politika | 15. 05. 2021. u 17:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na Međunarodni aerodrom u Sarajevu sletjeli su američki vojnici koji će učestvovati u vježbi "Brzi odgovor 2021", koja će biti održana na poligonima Manjača i Glamoč, te vojarni i aerodromu Dubrave.

Američke vojnike dočekali su ministar obrane u Vijeću ministara Sifet Podžić, američki veleposlanik u BiH Eric Nelson, zamjenik načelnika Zajedničkog stožera Oružanih snaga BiH general-pukovnik Ivica Jerkić i zapovjednik NATO stožera Sarajevo američki brigadni general Eric Folkestad.

Video: Američki vojnici stigli u Sarajevo uoči održavanja vježbe 

''Nadam se da razumijete da ovo nije samo neka vježba, ona će biti važna prilika za trening i vama i Oružanim snagama Bosne i Hercegovine. Idete koracima kojima su išli deseci tisuća vojnika koji su služili u Bosni i Hercegovini”, rekao je Nelson.

''Oružane snage s kojima ćete trenirati su postale vjerodostojan partner, s kojima ste služili u Afganistanu i drugim zemljama. Oni žele raditi s vama, unaprijediti vještine'', istaknuo je američki veleposlanik obraćajući se vojnicima na sarajevskom aerodromu.

Planirano je da se vježba "Brzi odgovor 21" održi od ponedjeljka, 17. svibnja, do 2. lipnja.

Vježba, kojim će rukovoditi zapovjedništvo američke vojske za Europu i Afriku, dio je velikih vojnih manevara koji se ove godine odvijaju na cijelom Starom kontinentu, s ciljem uvježbavanja obrane Europe, odnosno, odvraćanja od moguće agresije i za očuvanje mira bilo gdje u svijetu.

U ovoj bilateralnoj vježbi će sudjelovati oko 500 pripadnika Oružanih snaga BiH i 700 američkih vojnika.

Kopirati
Drag cursor here to close