Izjave

Amerikanci: Razlika između pomoći NATO-a i Rusije

''Izjava Veleposlanstva Rusije u BiH još jedan je jasan kontrast razlike između pomoći koju saveznici iz NATO-a i naših partnera iz EU pružaju BiH i onoga što nudi Rusija.''
Vijesti / Politika | 19. 03. 2021. u 17:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

NATO saveznici će i dalje pomagati BiH u cilju pridruživanja euroatlantskoj zajednici i pružanju podrške Oružanim snagama BiH u pružanju odgovora na krizu i druge pomoći, poručili su iz Veleposlanstva SAD u BiH.

''Izjava Veleposlanstva Rusije u BiH još jedan je jasan kontrast razlike između pomoći koju saveznici iz NATO-a i naših partnera iz EU pružaju BiH i onoga što nudi Rusija. Odnos NATO-a s BiH usredotočen je na reforme koje donose korist svim građanima i koje su komplementarne s EU putom BiH. Proces programa reformi koji vodi BiH je prilika da BiH identificira vlastite reformske prioritete i kako predviđa donošenje pomoći Saveza za njihovo postizanje. NATO saveznici će i dalje pomagati BiH u postizanju cilja pridruživanja euroatlantskoj zajednici i pružanju podrške Oružanim snagama BiH u pružanju odgovora na krizu i drugoj pomoći'' poručili su.

Poručili su da kao savez NATO se rukovodi konceptom kolektivne sigurnosti.

''Sigurnost, stabilnost i prosperitet najbolje se postižu smislenom suradnjom. Fokus NATO-a u BiH je na snažnom partnerstvu, a vrata za članstvo ostaju otvorena. Svaka buduća odluka o pozivu BiH da se pridruži Alijansi donosila bi se na osnovu konsenzusa svih saveznika i unutar BiH. Pristup NATO-a pokazuje savezništvima puno poštivanje činjenice da važan napredak u BiH zahtijeva konsenzus'', zaključili su.

Kopirati
Drag cursor here to close