Razlozi

Alma Čolo napustila SDA, stranka navodi da je pogriješila

Prema nekim napisima sarajevskih medija, Čolo je i prije listopadskih izbora upozoravala na sjednicama Predsjedništva SDA ''na nedemokratske prakse…''
Vijesti / Politika | 18. 05. 2023. u 15:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Alma Čolo, članica Predsjedništva Stranke demokratske akcije, napustila je ovu stranku, potvrdila je Dnevnom avazu.

Sarajevskim novinama rekla je kako ne želi biti više politički angažirana.

''Danas sam podnijela ostavku. Ne želim više politički da se angažiram i danas sam podnijela ostavku na članstvo u Predsjedništvu SDA, na mjesto predsjednice Izborne komisije SDA, na mjesto predsjednice Komisije za statut i opće akte, na mjesto članice Pravnog tima u SDA'', rekla je Čolo za portal Avaza.

Neće u politiku

Za sarajevsko Oslobođenje rekla je kako se namjerava baviti strukom.

''Nikom nisam unaprijed govorila o ovom potezu. Odluku sam sama donijela. Nakon što sam podnijela ostavku nitko me iz SDA nije nazvao, iako sam članica Predsjedništva SDA, Izborne komisije SDA, Pravnog tima, kao i Komisije za statut i opće akte SDA'', rekla nam je Čolo.

Navela je i kako nema namjeru angažirati se u nekoj drugoj stranci.

''Iako se čovjek nikada ne može zakleti šta će se desiti u budućnosti. Za sada se namjeravam baviti strukom. Mnogi su za mene govorili kako ne mogu bez zastupničke klupe, a evo mogu. Uostalom, eto im Amor Mašović, izgleda da je on bolji zastupnik od mene'', zaključila je Čolo.

Što kaže SDA

Prema nekim napisima sarajevskih medija, Čolo je i prije listopadskih izbora upozoravala na sjednicama Predsjedništva SDA ''na nedemokratske prakse i lošu kadrovsku politiku svoje stranke''.

Inače, Alma Čolo je do listopadskih izbora bila zastupnica u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

Šefik Džaferović, nekadašnji član Predsjedništva BiH, a sada izaslanik  u Domu naroda PSBiH rekao je za N1 kako misli da je Čolo ''napravila grešku i da je najviše naštetila sebi''.

''Žao mi je što je to uradila, volio bih da nije'', odgovorio je.

Ramiz Salkić danas je rekao kako je ‘Čolo vrijedan član stranke i kako treba poštovati njenu želju da odmori’.

''U stranci postoji dovoljno kvalitetnih ljudi koji mogu nadomjestiti bilo koga tko ode. Točno je da je odlazak Čolo gubitak, ali je ona i dalje tu i bit će na raspolaganju za važne stvari koje se budu dešavale'', mišljenja je Salkić.

Safet Softić pak tvrdi kako je Čolo ‘podnijela ostavku na stranačke funkcije zbog odluke da konkurira na one pravosudne’.

''Objašnjenje koje ja imam je da to namjerava i da joj je članstvo u stranci smetalo za takvu odluku'', izjavio je Softić za N1.

Kopirati
Drag cursor here to close