Srušena vlada

Afera kolači: Vlada kupovinom maski platila ruku zastupnice?

''Pitanje za novu vladu je hoće li za svaku ruku od njih 18 svakom zastupniku tijekom mandata ispuniti slične želje i zahtjeve za osobnim bogaćenjem preko leđa naroda?'', navedeno je iz SDP-a.
Vijesti / Politika | 06. 05. 2020. u 11:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Povodom posljednje afere u vezi nabavke zaštitnih maski od sina SBB-ove zastupnice Bilsene Šahman, Klub zastupnika SDP-a će tražiti da se na sutrašnjoj vanrednoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo dopuni dnevni red s točkom: 'Informacija Vlade KS i Civilne zaštite KS o kupovini maski od porodične firme zastupnice Bilsene Šahman''', navodi se u priopćenju za javnost SDP-a Kantona Sarajevo.

Stranka navodi da su nakon nekoliko skandala i opravdane sumnje u nezakonitosti kada su u pitanju javne nabavke od strane Vlade Federacije BiH i federalne Civilne zaštite ''počeli isplivavati i slučajevi zloupotreba od strane kantonalne vlasti u Sarajevu koju predvode SDA, DF, SBB i BOSS''.

''Imajući u vidu da je i ruka Bilsene Šahman bila presudna u rušenju prethodne vlade Kantona Sarajevo, postoji opravdana sumnja da je i ova nabavka maski od Bilseninog sina jedan od načina 'vraćanja dugova' za njenu ruku. Ako još uzmemo u obzir da se obiteljska firma uopće nije bavila nabavkom medicinske i zaštitne opreme, već proizvodnjom kolača i pružanjem kozmetičkih usluga, sumnja postaje još veća. Nakon isporuke Domova zdravlja zastupniku BOSS-a Plehi i 50.000 KM obitelji Šahman, pitanje za novu vladu je hoće li za svaku ruku od njih 18 svakom zastupniku tijekom mandata ispuniti slične želje i zahtjeve za osobnim bogaćenjem preko leđa naroda?'', navedeno je.

SDP Kantona Sarajevo pozivao je Ured za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom Kantona Sarajevo, kao i istražne organe, da se odmah uključi i ispita ''izravni sukob interesa u navedenom sklučaju i poduzme neohodne mjere''.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close