Predsjednica Europske komisije

Ursula von der Leyen u posjeti BiH, sastanak s članovima Predsjedništva

Ona u našu zemlju stiže nakon nedavne preporuke Europske komisije da se Bosni i Hercegovini dodijeli status kandidata, kako bi se naglasila poruka da je budućnost zemlje u Europskoj uniji.
Vijesti / Politika | 28. 10. 2022. u 07:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen danas će posjetiti Bosnu i Hercegovinu, u okviru regionalne posjete Zapadnom Balkanu.

Ona u našu zemlju stiže nakon nedavne preporuke Europske komisije da se Bosni i Hercegovini dodijeli status kandidata, kako bi se naglasila poruka da je budućnost zemlje u Europskoj uniji.

Predsjednica EK će se tijekom posjete osvrnuti na tekuću energetsku krizu i pokazati odlučnost EU da podrži partnere u suočavanju s visokim cijenama energenata i dugoročnom unapređenju njihove energetske sigurnosti, navode iz Izaslanstva EU u BiH.

Tijekom posjete Von der Leyen će se sastati s članovima Predsjedništva BiH, obratit će se političkim predstavnicima u BiH, predstavnicima civilnog društva, oblasti kulture i poslovne zajednice i svečano otvoriti tunel Ivan na Koridoru Vc.

Europska unija je uložila 23,3 milijuna eura bespovratnih sredstava za dionicu Tarčin-Ivan i za tunel Ivan, što je dio od ukupne grant podrške EU za Koridor Vc u iznosu od 542 milijuna eura.

Kopirati
Drag cursor here to close