Niz manifestacija

U Trebinju obilježen Dan Europe

Sattler je, zajedno sa brojnim veleposlanicima zemalja članica EU u BiH i lokalnim sportašima, u Trebinje došao iz Ravnog, vozeći bicikl pitoresknom povijesnom Ćirinom stazom čiju je revitalizaciju podržala EU
Vijesti / Politika | 07. 05. 2022. u 21:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ured EU u BiH organizirao je u petak i subotu, 6. i 7. svibnja u Trebinju niz manifestacija povodom Dana Europe, kojim je nazočio i šef Delegacije EU u BiH Johann Sattler.

U Muzeju Hercegovine u petak je održan koncert klasične glazbe u izvođenju Simfonijskog orkestra Trebinje.

U subotu, 7. svibnja, na glavnoj pijaci u Trebinju održano je predstavljanje "Ukus Hercegovine", na kojem su tradicionalne hercegovačke proizvode predstavili lokalni proizvođači i korisnici sredstava programa EU u BiH za rast i razvoj privrede.

Posjeta Trebinju završila se na dokovima Trebišnjice "Trebinjskom regatom", trkom tradicionalnim lađama, dok su najboljim ekipama dodijeljene nagrade.

Sattler je, zajedno sa brojnim veleposlanicima zemalja članica EU u BiH i lokalnim sportašima, u Trebinje došao iz Ravnog, vozeći bicikl pitoresknom povijesnom Ćirinom stazom čiju je revitalizaciju podržala EU, navedeno je u priopćenju.

U ekipi su se tako našli velkeposlanici Irske Myles Geiran, Slovenije Damijan Sedar, Švedske Johanna Stromquist, Nizozemske Jan Waltmans, Slovačke Martin Kaco, Austrije Ulrike Hartmann, Španjolske Teresa Lizaran, kao i biciklisti iz kluba Vučji zub.

Povodom obilježavanja Dana Europe, Ured EU u BiH organizira niz aktivnosti širom BiH koje slave talente i kulturna bogatstva Starog kontinenta, s posebnim fokusom na mlade u okviru "Europske godine mladih".

U priopćenju se napominje da će ovo biti prve aktivnosti povodom Dana Europe koje se organiziraju uz velike javne događaje od početka pandemije.

Kopirati
Drag cursor here to close