Velered kralja Dmitra Zvonimira

Milanović odlikovao kardinala Puljića

Vijesti / Politika | 17. 01. 2022. u 17:30 Bljesak.info / Index.hr

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović odlikovao je nadbiskupa kardinala Vinka Puljića Veleredom kralja Dmitra Zvonimira s lentom i Danicom.

Odlikovan je za doprinos u očuvanju hrvatskog identiteta te za iznimne uspjehe u međureligijskom, kulturnom i humanitarnom djelovanju.

"Moja je čast i moje zadovoljstvo da Vam danas, u ime države Hrvatske, uručim ovo visoko odlikovanje", rekao je predsjednik Milanović u uvodnom govoru.

"Vaš rad, Vaše poslanje je nešto što pratim, što gledam i čega sam svjedok, kao i mnogi među nama već godinama. Mislim da ste u ovih više desetljeća ostavili jedan svijetao i blistav trag i kao čovjek i kao crkveni prelat Katoličke crkve, crkve kojoj pripada najveći dio hrvatskih građana, naših ljudi, Hrvata u BiH", dodao je Milanović.

"Za Hrvate u BiH također ste napravili puno. Oni tamo žive u susjednoj, prijateljskoj državi čiju opstojnost nikada ničim neću dovesti u pitanje, ali čija prava, od kojih su neka ugrabljena, treba vratiti. To više nije Vaš posao, Vi ste učinili sve što se mogli sa svoje strane da odnosi između nacija i vjera u BiH ostanu harmonični, ljudski i u skladu s temeljnim načelima i postulatima onoga što propovijedate, a to je bratstvo, sloga, mir i ljubav među ljudima", rekao je predsjednik.

Kopirati
Drag cursor here to close