Mo Parking: više pitanja nego odgovora

Uvodi li se naplata parkiranja u Mostaru mimo svih pravila?

Iako se početak narednog mjeseca navodi kao početak naplate parkiranja u Mostaru, mnogo toga još je nejasno.
Vijesti / Politika | 27. 10. 2021. u 18:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Građani Mostara s različitim emocijama dočekuju početak konkretnog rada javnog poduzeća Mo Parking, što bi trebalo označiti i početak naplate parkiranja u gradu koji je dugo godina sinonim za nered u prometu, i onom aktivnom i onom mirujućem. Jedni su skeptični, drugi podrugljivi, treći strahuju od dodatnog harača koji ne donosi red, a četvrti jedva čekaju da zaživi nešto nalik na red i zakon. No, repovi koji se vuku za poduzećem Mo Parking još od prvog pokušaja implementacije i dalje su tu.

"Niti jedan sat na parkirnim automatima nije usklađen s točnim vremenom", stoji u videu koji je objavila Hrvatska republikanska stranka na svom Facebooku.

Kako pišu Republikanci, građani Mostara još uvijek čekaju uvođenje reda u mirujući promet. Isforsirano i bez ikakvih strukturnih analiza donesena je ''Odluka o korištenju javnih parkirališta i visini naknade'' koja se prolongira početkom svakog mjeseca na sljedeći. Za očekivati je da će i novi rok (1. studeni) ponovno probiti. Valjda je sada svima jasno da MOparking nema ni kapacitete ni tehničke mogućnosti da sprovede Odluku u djelo. Tako govore iz HRS-a, sumnjajući u izvedbu čitavog projekta.

Podsjetimo, prema izjavama iz Mo Parkinga, naplata parkinga bi se trebala početi primjenjivati od 1.11.2021. To je još jedan od novih datuma.

U prvoj fazi naplata će se obavljati na 1.500 parkirališnih mjesta, od kojih je oko 1.200 uličnih parkirališnih mjesta, a preostala mjesta su na četiri parkirališta na lokacijama: Dom zdravlja Mostar, Gradska vijećnica, HNK Mostar i zgrada federalnih institucija.

Budući direktor Mostar Parkinga Ivan Barbarić je poručio za Večernji list kako građani ne vole nove obveze'', ali vjeruje da će razumjeti naplatu parkiranja kada cijeli sustav u gradu zaživi''.

Ostaje sačekati prvi dan narednog mjeseca da vidimo ono što pamtimo odranije - naplatu na glavnim prometnicama i označenim parkinzima. No, pravi show tek slijedi, kada Mo Parking "zađe" među zgrade. Tu će biti gusto.

Kopirati
Drag cursor here to close