UABNOR Mostar

Antifašisti u Mostaru prijete da će kopirati fašiste

Ili radite ili odstupite. Smrt fašizmu - Sloboda narodu!", stoji na kraju priopćenja.
Vijesti / Politika | 21. 04. 2020. u 18:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Nakon razbijanja ploča na Partizanskom spomen groblju u Mostaru u vrijeme policijskog sata, zatim potpunog uklanjanja ranije oštećenog spomenika civilnim žrtvama rata u Drugom svjetskom ratu u Hodovu, općina Stolac, te noćašnjeg požara, ponovo, na Partizanskom spomen groblju u Mostaru, također u vrijeme policijskog sata, nemoguće je ostati nijem na šutnju odgovornih u gradu Mostaru i Hercegovačko-neretvanskoj županiji", stoji u priopćenju UABNOR Mostar.

"U vrijeme smanjenog kretanja u tijeku dana, te potpune zabrane kretanja noću kako je moguće da se ova djela čine noću izuzev ako to ne čine uz prethodno dobivene dozvole i uz prešutnu suglasnost onih koji daju dozvole. Kazne se pišu u toku dana za ne nošenje maski, a noću ljudi čine diverzije, ruše državu i izazivaju nesigurnost i nepovjerenje u institucije vlasti kod velikog broja građana.

Zahtijevamo konačno akciju i procesuiranje počinitelja i njihovih nalogodavaca, jer ne prihvaćamo da u ime zaštite stanovništva od širenja zaraze Covidom 19, svojim nedjelovanjem sudjelujete u rušenju države, a rušenje države je svako uništavanje njenog antifašističkog naslijeđa.

Ako se ništa ne poduzme nama antifašistima ne preostaje ništa drugo nego da na isti način, kako to rade ovi sljedbenici fašističkih tekovina, ignoriramo policijski sat i zaštitimo naslijeđe u kojem je obnovljena državnost Bosne i Hercegovine.

Ili radite ili odstupite. Smrt fašizmu - Sloboda narodu!", stoji na kraju priopćenja.

Kopirati
Drag cursor here to close