Oštećen spomenik

UABNOR Mostar: Ponovno je oskrnavljeno Partizansko spomen groblje

UABNOR se pita: ''Tko je u ovom vremenu i po čijem nalogu rušio nacionalni spomenik Bosne i Hercegovine?''
Vijesti / Flash | 10. 04. 2020. u 14:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''U vremenu policijskog sata, u vremenu ograničenog kretanja, u vremenu zabrane kretanja za mlađe od 18 godina i starije od 65 godina jahači apokalipse ponovno divljaju na Partizanskom spomen groblju u Mostaru'', stoji u dopisu koji je medijima uputio UABNOR Mostar..

''Uništene su brojne spomen ploče palim antifašistima Mostara.  Nakon ovog neofašističkog orgijanja odgovorni za čuvanje javnog reda u gradu ne mogu reći da su to učinili maloljetni huligani, jer maloljetnicima je zabranjeno kretanje. Rušenje je, po svim indicijama učinjeno noću, u vrijeme kada se mogu kretati samo oni sa posebnim dozvolama'', dodaje se.

UABNOR se pita: ''Tko je u ovom vremenu i po čijem nalogu rušio nacionalni spomenik Bosne i Hercegovine?''

''Rušenje nacionalnih spomenika je rušenje države, a za rušenje države obaveza je svih da sankcioniraju izvršitelje Ne prihvaćamo više nedjelovanje, jer nedjelovanje je suučesništvo'', istaknuli su.

''Mi antifašisti Mostara tražimo hitnu i efikasnu akciju i istragu o ovom događaju. Pozivamo državne sigurnosne agencije da se uključe, jer 25 godina nakon rata od lokalnih policijskih struktura nikada ništa ozbiljno nije poduzeto. Smrt fašizmu-Sloboda narodu!'', stoji u priopćenju UABNOR-a Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close