Sljedeće godine

4 milijuna maraka za izbore u Mostaru

U proračunu SIP-a BiH za 2020. godinu planirana su sredstva za provedbu Pilot projekta provedbe izbora uz pomoć novih tehnologija.
Vijesti / Politika | 31. 07. 2019. u 15:03 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Središnje izborno povjerenstvo (SIP) Bosne i Hercegovine je na sjednici usvojila proračunski zahtjev za 2020. godinu u iznosu od 4.107.000 KM za financiranje lokalnih izbora 2020. godine. Dodatna potrošnja za 2020. godinu na tekućim izdacima odnosi se na troškove izbora u Gradu Mostaru.

Također, Izaslanstvo Europske unije u BiH osiguralo je sredstva iz programa IPA u iznosu od 300.000 eura za potrebe izrade strategije koja bi izborni proces u BiH učinila transparentnijim i učinkovitijim. U proračunu SIP-a BiH za 2020. godinu planirana su sredstva za provedbu Pilot projekta provedbe izbora uz pomoć novih tehnologija. 

SIP BiH je također sudjelovao i u istraživanju u organizaciji Međunarodnog instituta za demokraciju i izbornu pomoć iz Švedske i Izborna komisija Australije, koji pripremaju globalno istraživanje o statusu upravljanja rizicima u izborima. 

Cilj istraživanja je razvoj Upute o upravljanju rizicima i izrada Publikacije kao prvog ikada urađenog resursa znanja koji će tijelima za provedbu izbora pružiti set normativnih i operativnih iskustava za uspostavu ili unapređenje sistema upravljanja rizicima u izborima, priopćeno je iz SIP-a.

Kopirati
Drag cursor here to close