Naredba Stožera

ŽZH: Bit će testirani svi uposlenici u domovima za stare osobe

Na sjednici Stožera dozvoljen je rad trgovinama vatrogasnim aparatima i opreme za sigurnosne agencije, trgovinama i servisima informatičke opreme, trgovinama poljoprivredne opreme te rasadnicima i cvjećarama.
Vijesti / Flash | 23. 04. 2020. u 08:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stožer civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke županije (ŽZH) na izvanrednoj sjednici u srijedu zadužio je domove zdravlja da u suradnji sa županijskim Zavodom za javno zdravstvo pristupe obveznom testiranju na covid-19 zaposlenika u domovima za stare i nemoćne osobe na području te županije.

Također, na sjednici Stožera dozvoljen je rad trgovinama vatrogasnim aparatima i opreme za sigurnosne agencije, trgovinama i servisima informatičke opreme, trgovinama poljoprivredne opreme te rasadnicima i cvjećarama.

Za pravne subjekte koji nude usluge proizvodnje i posluživanja hrane, a mogu osigurati šalter izdavanje i njenu dostavu putem telefonskih narudži, kao i proizvodnju i posluživanje hrane za goste hotela, ograničava se radno vrijeme do 20 sati, uz strogo poštivanje propisanih higijensko-epidemioloških mjera, izvijestili su iz Stožera.

 U ZHŽ-u do sada su zabilježene 74 covid-pozitivne osobe, od kojih 58 iz Širokog Brijega, 12 iz Gruda i četiri iz Posušja, dok u Ljubuškom nije evidentiran niti jedan slučaj.

Kopirati
Drag cursor here to close