ŽZH

U Širokom Brijegu još jedna osoba pozitivna na COVID-19, Ljubuški bez ijednog slučaja

Iz SKB Mostar su izvjestili kako su ponovljeni nalazi osobe iz Ljubuškog bili negativni i smatraju kako dotična osoba nikad nije ni bila pozitivna.
Vijesti / Flash | 23. 04. 2020. u 08:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zavod za javno zdravstvo Županije Zapadnohercegovačke izvjestio je o jednoj pozitivnoj osobi na korona virus (Covid-19) s područja Širokog Brijega koja je povezana s postojećim klasterom.

Do sada je u Županiji Zapadnohercegovačkoj 74 osoba bilo pozitivno na prisustvo korona virusa. S područja Širokog Brijega je 58 osoba, 12 iz Gruda, 4 iz Posušja, a u Ljubuškom nema nijedan.

Ukupno se oporavilo 16 osoba, a 4 osobe su preminule.

Pročitajte još

Iz SKB Mostar su izvjestili kako su ponovljeni nalazi osobe iz Ljubuškog bili negativni i smatraju kako dotična osoba nikad nije ni bila pozitivna.

U samoizolaciji se trenutno nalaze 422 osobe na prostoru ŽZH.

Jučer je održana 17. izvanredna sjednica Stožera CZ ŽZH na kojoj je dozvoljen rad trgovinama vatrogasnim aparatima i opreme za sigurnosne agencije, trgovinama i servisima informatičke opreme, trgovinama poljoprivredne opreme, rasadnicima i cvjećarama.

Za pravne subjekte koji nude usluge proizvodnje i posluživanja hrane, a mogu osigurati šalter izdavanje i dostavu iste putem telefonskih narudži, kao i proizvodnju i posluživanje hrane za goste hotela ograničava se radno vrijeme do 20:00 sati uz strogo poštivanje propisanih higijensko-epidemioloških mjera.

Zaduženi su Domovi zdravlja da u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo Županije Zapadnohercegovačke pristupe obveznom testiranju na COVID-19 zaposlenika u domovima za stare i nemoćne osobe na području Županije Zapadnohercegovačke.

Podsjećamo, još uvijek su na snazi mjere zabrane kretanja osobama starijima od 65 godina i mlađima od 18 godina, izuzev u slučaju odlaska kod liječnika.

Kopirati
Drag cursor here to close