Trebinje i Foča

Žuto upozorenje zbog jačih udara vjetra na području istočne Hercegovine

Očekuje se mjestimično pojačan vjetar s udarima većim od 11 metara u sekundi (40 kilometara na sat).
Vijesti / Flash | 30. 03. 2020. u 09:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Žuto upozorenje zbog jačih udara vjetra izdato je za područja Foče i Trebinja, javlja Anadolija..

Na ovim područjima očekuje se mjestimično pojačan vjetar s udarima većim od 11 metara u sekundi (40 kilometara na sat). 

Jutros je u zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne i Hercegovine vrijeme umjereno do pretežno oblačno, a u ostalim djelovima malo do umjereno oblačno i sunčano.

U osam sati najniža temperatura zraka izmjerena je na Bjelašnici (minus pet), dok je najtoplije bilo u Mostaru (13 stupnjeva). U Sarajevu su izmjerena četiri stupnja.

Danas se u Bosni prijepodne očekuje jače naoblačenje sa zapada. Padaline se najprije očekuje u zapadnim i sjeverozapadnim djelovima, a do kraja večeri kiša se očekuje i u ostalim djelovima Bosne. U Hercegovini većinom umjereno oblačno. Tijekom dana, naoblačenje na sjeveru Hercegovine. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između šest i 12, na jugu zemlje od 15 do 19 stupnjeva.

U Sarajevu u jutarnjim satima nešto manje naoblakei sunčanije, a sredinom dana se očekuje povećanje naoblake. U večernjim satima se očekuje i slaba kiša. Najviša dnevna temperatura zraka oko 10 stupnjeva.

U utorak u Bosni i Hercegovini očekuje se pretežno oblačno vrijeme. Većinom će padati susnježica ili snijeg, na jugu zemlje kiša. Padaline su slabog intenziteta. U večernjim satima smanjenje oblačnosti u sjevernim i sjeverozapadnim područjima. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između minus tri i tri,  na jugu od šest do 10, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između jedan i šest, na jugu zemlje od devet do 13 stupnjeva. 

U srijedu u jutarnjim satima padaline su moguće na istoku i jugoistoku Hercegovine i istoku Bosne. U većem dijelu zemlje malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Više naoblake prijepodne u središnjim i istočnim područjima. Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine sjevernog smjera. U Hercegovini bura koja će krajem dana oslabiti. Jutarnja temperatura zraka većinom između minus šest i nula, na jugu zemlje do četiri, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između četiri i devet, na jugu zemlje do 12 stupnjeva.

U četvrtak u Bosni i Hercegovini očekuje se sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska naoblaka. Vjetar slab istočnog i jugoistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između minus šest i minus jedan, na jugu zemlje do tri, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između sedam i 12, na jugu zemlje do 14 stepeni, prognoze su meteorologa Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bosne i Hercegovine (FHMZBiH).

Kopirati
Drag cursor here to close